Centar će sutra biti hit lokacija: Badnjak u gradu prepun je događanja
Centar će sutra biti hit lokacija: Badnjak u gradu prepun je događanja

Centar će sutra biti hit lokacija: Badnjak
u gradu prepun je događanja

Ove godine Badnjak pada na subotu i idealan je za opušteno druženje s prijateljima na najljepšim zagrebačkim blagdanskim lokacijama.

Badnjak na Zrinjevcu započinje u 11 sati s klasičnim koncertom Badnji duh Zagreba Ansambla pučkog otvorenog učilišta Zagreb, a već u 12 sati atmosferu će dodatno zagrijati Dorian Šestan bend koji je poznat po izvrsnoj svirci, a kad još tome pridodamo božićni repertoar, dobro raspoloženje je zajamčeno.

advent u zgrebu
zrinjevac

Bogat program na adventskim lokacijama

Dobru svirku upotpunit će izvrsna gourmet ponuda jer će ugostitelji na Zrinjevcu, posebno za Badnjak pripremiti i jedinstvenu ponudu tradicionalnih blagdanskih jela. Bakalar će se kuhati na nekoliko načina, a izdvajamo kućicu Eat me koja će pripremiti bakalar na bijelo, dok će bakalar na ribarski pripremati kućica Polar Express. Grickajući pržene bademe s Bara 45 nazdravljat ćemo Božiću uz plemenite mjehuriće Distillery bara koji priprema Champagne party (na obje lokacije, Zrinjevac i Ledeni park).

A ako ste u «cajtnotu» i niste stigli pribaviti sve poklone, obrtnici i umjetnici na Zrinjevcu nude ručno rađene, maštovite poklone koji će razveseliti i najokorjelijeg Grincha. Badnje će druženje na Zrinjevcu trajati do 17 sati, ali se nastavlja već idući dan na Božić i to sadržajem za djecu, tj. Pripovjedaonicom božićnih priča koju će voditi poznata interpretatorica baštine, Ivana Zrilić s početkom u 18 sati.

Ledeni park

Sa Zrinjevca nastavite prema Ledenom parku na Tomislavovom trgu gdje će u Badnjaku uživati i veliki i mali – jer tu će se klizati uz izvrstan glazbeni program i još bolju gourmet ponudu. U čudesnom okruženju Ledenog parka i uz Xmas glazbeni maraton 2 kul DJsa, tulum će trajati sve do 17 sati. Na Ledenom vidikovcu Distillery bar priprema bogati izbor vrhunskih pjenušaca pa ćete moći nazdraviti na jednom od najatraktivnijih photo-pointeva Adventa s pogledom na Umjetnički paviljon i vizure Zagreba.

Svi ljubitelji morskih specijaliteta moraju posjetiti kućicu Dalmatino i isprobati vrhunski viški burger s kozicama, a potom doći u gastro oazu #kodPaviljona jer chef Marko Palfi kuha ragu od hobotnice sa slanutkom uz grilanu palentu sa šafranom i tapenadu od crnih maslina, a već par koraka dalje Garden Brewery oduševit će vas svojim poznatim hot-dogom od tune. Ledeni park će za blagdane raditi od 10 do 17 sati na Badnjak, a na Božić možete doći klizati i prije ručka jer je klizalište otvoreno već od 11:30 sati.

Fuliranje

Program za Badnjak na Fuliranje na Strossu ima starta u 12 sat uz Mental Blu, a nastavlja se u 18 sati uz DJ Muscari-a. Jutarnje druženje na Oleandar terasi hotela Esplanade upotpunit će nastup Ozrena Kanceljaka koji će s Kristijanom Beluhanom & Ajngemahtec kvartetom oživjeti poznate domaće hitove. Večernji program se nastavlja od 18 do 23 s DJ Xxxtended-om.

Na Platou Gradec, očekuje nas RNB Confusion tulum koji započinje već u 11 sati DJ Indy i DJ Turk bit će zaduženi za Jolly good XMAS party. Za to vrijeme na Europskom trgu se sprema pravi glazbeni maraton koji će potrajati sve do 1 ujutro.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori