Atraktivni stanovi za iznajmljivanje u centru Zagreba

U portfoliju Apartmana Angel nalaze se stanovi na nekim od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu. Među njima su i oni u Bogovićevoj ulici, u zgradi koju je projektirao poznati urbanist i arhitekt Stjepan Planić 1937. godine i koja je danas pod zaštitom spomenika kulture. Stanovi su nastali adaptacijom cijelog drugog kata nakon što je tim Design MM projekta na čelu s Mirtom Mujačić Đaković prostor podijelio na 5 apartmana, od jednosobnih do trosobnih.

stanangel2

S obzirom na zaštićenu kategoriju zgrade, bilo je važno prostor urediti u skladu sa zahtjevima zaštite spomenika kulture i pristupiti projektu s posebnog stajališta. Uvedeno je poboljšanje u obliku zaštite od buke u podu, a u stropovima je djelomično ostavljena originalna konstrukcija Planićeve gradnje što daje poseban doživljaj u prostoru.

stanangel11

Sve su sobe su orijentirane na uličnu pročelje, što je i bila osnova Planićevog projektiranja. Zgrada s dvije strane ima zaobljene zidove što je dalo posebnu zanimljivost nekima od soba.

stanangel7

Apartmani su uređeni u minimalističkom skandinavskom stilu, u bijelim, bež, sivim i crnim tonovima uz dodatak upečatljive boje na mjestima. Stvoren je prozračan i ugodan prostor u kojem svi gosti mogu uživati, u potpunosti u skladu s estetikom Apartmana Angel, a uz to je na lokaciji u centru grada koja je itekako poželjna posjetiteljima.

stanangel10

stanangel9

stanangel6

stanangel8

stanangel5

stanangel4

stanangel3

stanangel13

stanangel1

Foto: Duško Vlaović

0