Radionice na kojima ćete naučiti izraditi vlastite božićne ukrase

Radionice na kojima ćete naučiti
izraditi vlastite božićne ukrase

Atelje na br. 1

Atelje na br. 1 je umjetnički atelje, kreativni konak i šarmantno svratište svih zaljubljenika u suvremenu umjetnost, tradicionalne vještine i hand made design. Novootvoreni atelje su osmislile i otvorile likovna umijetnica Maša Barišić i Ana Grzunov koja isto tako stoji iza Laboratorija zabave.

Rođen je u otvorenoj želji i praktičnoj ideji da pod svoj krov okupi sve dizajnerske rekreativce, umjetničke hobiste i ljude dobre mašte koji se žele opustiti, zabaviti, usavršiti stare i naučiti nove vještine iz raznih kreativnih područja. Večernje rekuperanje nakon posla, pametna zabava nakon radnog vremena: svježa znanja, friška poznanstva, novi prijatelji.

Vječni sanjari, otkačeni boemi, moderni minimalisti i svi ostali umjetnički karakteri mogu se pridružiti ekipi u maštovito uređenom prostoru na adresi Ulica Republike Austrije 1 te kroz nekoliko radionica naučiti kako vlastitim rukama ukrasiti dom ovih blagdana.

POP UP PETAK U ATELJEU NA BR. 1 – RASPORED RADIONICA

30.11. – Božićni ukrasi od gline

Nastavljamo s blagdanskim ugođajem i širenjem božićnog veselja – ovaj put izradom ukrasa od gline. Već znate koliko i zašto volimo glinu, a znamo da vas ima još koji osjećate isto. Ovaj petak sučemo rukave, mažemo prste, izrađujemo božićne ukrase po izboru i uživamo u svakom trenu. Glina, poznatija kao i antistres terapija, u kombinaciji s opuštenom božićnom atmosferom pun je pogodak!

Voditeljice radionice: Maša Barišić i Helena Ohnjec

7.12. – Božićni vijenac od papira

Teško je zamisliti božićne ukrase bez božićnog vijenca. Bilo da krasi blagdanski stol ili pozdravlja goste na ulaznim vratima – božićni je vijenac glavni ukras koji određuje ton svih ostalih. Daje nam slobodu da od njega napravimo što želimo, kako želimo i s čim želimo. Neka vaš ove godine bude hand made – originalniji, drugačiji, šarmantniji!

Voditeljice radionice: Ana Grzunov i Maša Barišić

14.12. – Papercutting i japansko zamatanje poklona (origata)

Papercutting je drevna kineska tehnika rezanja motiva iz papira uz pomoć skalpela i škara. Iz Kine se papercut proširio diljem svijeta, a svojim malim dijelom i u Hrvatsku. Papercut ilustracije se uglavnom koriste kao ukras u kućanstvu ili kao poklon koji se nosi domaćinu, a vjeruje se da štiti kuću ili osobu od uroka. Tako za ovaj Božić možete pokloniti nekome papercut ukras, poput božikovine ili imele, koji ste sami izradili na radionici.

Poklanjanje poklona i njihovo zamatanje imaju vrlo dugu tradiciju u Japanu. Svakom poklonu se posvećuje posebna pažnja jer se time ističe posebno poštovanje osobi koja prima poklon. Za razliku od standardnog zamatanja poklona, u Japanu se poklon ne skriva u potpunosti, već se načinom na koji se zamata, pokušava nagovijestiti što je zapakirano. Također, pri zamatanju se koristi samo papir, bez škara i ljepila.

Voditeljica radionice: Tena Letica

Radionice se održavaju u Ulici Republike Austrije 1, 1. kat. Sve prijave pošaljite na ateljenabr.1@gmail.com, a na Facebook stranici doznajte sve ostale detalje koji vas zanimaju.

Foto: Atelje na br. 1

Učitati još
Zatvori