Na Velesajmu možemo zaigrati više od 50 arkadnih igara koje smo obožavali kao djeca
Na Velesajmu možemo zaigrati više od 50 arkadnih igara koje smo obožavali kao djeca

Na Velesajmu možemo zaigrati više od 50 arkadnih igara koje smo obožavali kao djeca

Retro se vraća! Više od 50 arkadnih igara prošlog stoljeća za igranje na Velesajmu. Arkadne igre vam izazivaju nostalgiju za djetinjstvom?

Na prvom i najvećem izložbeno-gaming eventu s najpopularnijim arkadnim igrama iz 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća posjetitelji će imati priliku isprobati drugu najstariju arkadu na svijetu s volanom – Super Bug. Pacman, Space Invaders, Donkey Kong, Mario Bros, Out Run, Dragon’s Lair, Tetris, Mortal Kombat samo su neke od 50 restauriranih originalnih arkada koje se mogu igrati tijekom Arcade Showa!

Prvi automati za igru na kovanice pojavili su se već dvadesetih godina prošlog stoljeća, a tek pedeset godina kasnije igrači su mogli isprobati prve automate s video igrama. Razvojem tehnologije, videoigre doživljavaju procvat, a prva prava arkadna video igra bila je Pong. Dizajnirana 1972. u tvrtki Atari postala je prva komercijalno uspješna arkadna video igra. O njezinoj popularnosti govori činjenica kako je tijekom testiranja u Sunnyvale, Kaliforniji igra prestala raditi jer su ljudi zaglavili utor za novčiće zbog velikog broja odigranih rundi.

Tvrtka Atari tvorac je arkada s volanom – Super Bug, a druga najstarija na svijetu, ona iz 1977. bit će dostupna za igru tijekom Arcade Show-a na Velesajmu.

 

Tijekom šestodnevnog eventa posjetitelji će nakratko doživjeti atmosferu onih koji su nekada posjećivali salone kako bi uživali u igranju arkadnih igra. Osim toga senzacija je i jedna od najpopularnijih video igara svih vremena, žuta kugla Pac Man. Japanska igra originalnog naziva Puck Man na tržištu se pojavila 1980., ali i danas je sinonim za jednu od najuspješnijih video igara za djecu i odrasle.

Pokrovitelji show-a su najveći hrvatski obiteljski zabavni centar Amazinga i Arcade Story.

Arcade show odražava se u Amazingi u paviljonu 36 na Zagrebačkom Velesajmu od 14. do 19. ožujka. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 12 eura, dok je cijena ulaznice za djecu i učenike 9 eura. Ulaz za djecu do 6 godina je besplatan. Ulaznica vrijedi tijekom cijelog dana i za neograničeno igranje svih arakadnih igara.

Radno vrijeme eventa od utorka do četvrtka je od 11 do 22 sata. U petak i subotu Arcade Show za posjetitelje je otvoren od 9 do 23 sata, dok je radno vrijeme u nedjelju od 9 do 22 sata.

 

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori