Zašto nam se anti-rezolucije sviđaju više od novogodišnjih odluka?

Zašto nam se anti-rezolucije sviđaju
više od novogodišnjih odluka?

Prvi mjesec u novoj godini već se približava svojoj sredini. Mnogi će se složiti da je vrijeme blagdana proletjelo zaista brzo kao i oni dani kada su se donosile novogodišnje odluke. Dobro je poznato kako cijela priča ide kao i to da veliki planovi zbog nerealnih očekivanja najčešće ne dožive kraj mjeseca siječnja. Potaknuti time odlučili smo 2019.-oj pristupiti drugačije. Inspiraciju smo potražili u svakodnevnoj rutini, jer život je sačinjen od malih stvari koje radimo svaki dan. Problem nastaje kad se navike ne poklapaju s novim odlukama koje smo donijeli. Anti-rezolucije dio su ovogodišnjeg plana, a kako ćemo ih provoditi doznajte u nastavku.

Anti-rezolucije koje ćemo provoditi u 2019.

Uloga novogodišnjih odluka je da u dotadašnji način života unesu pozitivne promjene. Postojeće navike, međutim nije tako lako mijenjati i potrebno je vrijeme, ali i čvrsta volja kako bi u tome uspjeli. Anti-rezolucije će vam u tome i pomoći jer one se fokusiraju na male ciljeve koje ćete bez previše truda i s lakoćom obavljati. Kako im i samo ime kaže, protive se pristupu velikih novogodišnjih odluka i svemu što one donose. Pristup ‘sve ili ništa’ stavlja veliku težinu već u samom početku pa nije čudno da motivacije i entuzijazma za novogodišnje odluke često nedostaje.

Nećemo ići u teretanu

Anti-rezolucije koje smo donijeli po pitanju fizičke aktivnosti u ovoj godini jako nam se sviđaju jer ne uključuju članstvo u teretani. Umjesto toga uložit ćemo vrijeme u više druženja s prijateljima i obitelji bez prisutnosti pametnih telefona. Online svijet zamijenit ćemo onim na svježem zraku u svim zabavnim aktivnostima koje zimski dani čine još zabavnijima.

Nećemo čitati knjige

Ovo ne shvaćamo doslovno, naravno da ćemo u 2019. učiti i razvijati se, ali ćemo to prilagoditi vremenu i prostoru. U svakodnevni raspored ubacujemo slušanje audio knjiga i podcasta. Dokazano je da uspješni ljudi upravo to i rade u slobodno vrijeme dok kuhaju ili putuju na posao. Zašto ne biste iskoristili vrijeme koje bi vjerojatno proveli u slušanju muzike za slušanje knjige koju već neko vrijeme želite pročitati, a nemate vremena.

Nećemo trošiti novac svaki dan

Anti-rezolucije ove će godine biti korisne i za vaš budžet. Kao dio promijene odlučili smo preskočiti coffee to go veganuary na putu prema poslu kao i dostavu za ručak. Bolje ćemo organizirati vrijeme nakon posla i pripremati više zdravih, nutritivno bogatih obroka kod kuće. Siječanj je odličan i za isprobavanje novih trendova, je definitivno jedan od njih.

.. i za kraj postat ćemo anti-socijalni

To nipošto ne znači da se nećemo družiti s omiljenim nam ljudima, baš naprotiv. Postajemo online antisocijalni. Društvene mreže više ćemo koristiti u zabavne svrhe i shvaćat ćemo ih manje ozbiljno. Iako virtualni svijet mnogi koriste baš da pobjegnu od svakodnevice i ‘odmore’ ipak ćemo relaksaciju tražiti u druženju s prijateljima u stvarnom vremenu i prostoru. Kućna druženja uz zabavne igre, road tripovi ili trendi novi gradski kafići, odlučite sami, a mobitel pritom ostavite u torbi.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori