Andrea Štimac: Upoznajte theSkimm, projekt namijenjen milenijalkama

Andrea Štimac: Upoznajte theSkimm,
projekt namijenjen milenijalkama

The Female Quotient s theSkimm osnivačicama Danielle Weisberg i Carly Zakin, Cannes Lions 2018

Osnivačice projekta theSkimm u Cannesu

Ponekad susret hrabrih i neobičnih osobnosti može dovesti do ideje koja, kad je jednom ostvarena, utječe i na cijelu generaciju.

Osnivačice uspješnog projekta theSkimm i njegove suvlasnice, Carly Zakin i Danielle Weisberg, upoznale su se na studiju u Rimu. Tu su otkrile da su obje išle sličnim putevima – čak su bile pripravnice na istim mjestima – i od tada rade i stvaraju zajedno.

Nakon diplome, Carly i Danielle su počele raditi na NBC News i postale su cimerice u New Yorku. Tijekom tog vremena, osmislile su rješenje za svakodnevni problem informiranja prezaposlenih milenijalki. Rješenje je došlo u obliku dnevnog newslettera theSkimm uz koji bi se žene svakodnevno informirale o najvažnijim pitanjima koristeći razumljiv i jednostavan jezik i za najkompliciranije teme.

U sklopu Girls’ Loungea na festivalu Cannes Lions Carly i Danielle su s publikom podijelile nekoliko odličnih misli, a mogli bi reći i korisnih životnih i poslovnih lekcija.

theSkimm suosnivačica Carly Zankin

Vrijeme je vaša konkurencija

Žongliranje karijere, veza, roditeljstva i drugih životnih prioriteta, u kombinaciji sa životom u kulturi u kojoj stalno moraš biti prisutan, znači stalno biti pod pritiskom nedostatka vremena. Svi se ‘natječemo’ za  pažnju, a naš najveći ‘neprijatelj’ je vrijeme. Osvijestite to i upravljajte svjesno svojim vremenom. Organiziranost rješava mnoge vremenske komplikacije i smanjuje stres.

Smišljajte projekt iz snova, ali zadržite stalan posao – za neko vrijeme

Svakako imate ili ćete imati neki svoj passion projekt, ali na početku većina ljudi ipak ima stalan posao na kojem stječe znanja, iskustva i kontakte. Ne dajte da vas to demotivira jer je to period vrijednog iskustva. Kad dođe vrijeme da započnete projekt svojih snova prvo ćete se susresti s pitanjima i odbijenicama, ali ne dajte ni da vas to demotivira. Tada je važno slijediti strast i ustrajati u svojoj priči, a jednog dana ona možda preraste i u stalan posao.

Girls’ Lounge Cannes Lions 2018

Osvijestite svoju motivaciju

Imati na umu veću sliku može biti dobar izvor inspiracije. Karijera i osobno ostvarenje nisu sagledavanje jednog dobrog ili lošeg trenutka u radnom tjednu. To je posvećenost, strpljenje i neodustajanje.

Partnerstvo znači jednake uloge

Svako partnerstvo doista je zajednički napor, a Danielle i Carly dijele i osvajaju zajedno. “Znali smo da naše partnerstvo uvijek mora biti jednako i da mi u osnovi moramo imati ugovor između nas”, kaže Carly. “Razgovarale smo o svemu: što će se dogoditi ako se ne slažemo? Ili netko od nas treba odmor? Od svih stvari koje treba naglasiti kao vlasnike tvrtki, bez obzira na to vjerujemo li da naš poslovni partner ne bi trebao biti jedan od njih. ”

Ne osjećaju svi milenijalci isto

Milenijalci su različiti. “Oni ne žive cijelo vrijeme na istom mjestu, nemaju jednaku količinu novca ili iste poslove”, kaže Carly. Oni radije troše novac na neke događaje nego na materijalne stvari. Zato se prilagodite današnjem vremenu, ekonomiji iskustva, bez obzira radite li s ili za milenijalce.

Girls’ Lounge Cannes Lions 2018

Ne zaboravite dodati vrijednosti onom što radite

Cilj Danielle i Carly je da informiraju o svemu što se događa na brz i praktičan način, tako da milenijalci mogu raditi i donositi najbolje odluke. “Za nas je riječ o tome da theSkimm može biti dodana vrijednost nečijem danu, i ujutro i tijekom njihovih života”, kaže Danielle. “Počeli smo s pisanjem našeg prvog biltena na kauču za 7 milijuna [pretplatnika] stvaranjem proizvoda koji dodaje vrijednost njihovim životima”.

Jedan misao za kraj razgovora s Danielle and Carly: vodstvo znači odlučnost i djela.

Foto: Cannes Lions – Getty Images

Učitati još
Zatvori