8 kreativnih ideja za planiranje najljepšeg Božića

8 kreativnih ideja za planiranje
najljepšeg Božića

 

View this post on Instagram

 

A post shared by francesca’s® (@francescas) on

Još nas mjesec dana dijeli od Božića, što znači da je sada najbolje vrijeme za početak planiranja najljepših blagdana. Malo koga ne veseli božićni ugođaj. Raspoloženja u kućama se mijenja, a mijenja se i uobičajeni dekor za onaj s božićnom tematikom. A tek maštovito umotani darovi ispod božićne jelke. Svatko ima svoj način za dočaravanje najdivnije blagdanske atmosfere.

Najvažnije je napraviti čarobni plan i polako uvoditi u svoju dnevnu rutinu to ugodno raspoloženje i pripremiti se za hladnoćom umotanu blagdansku sezonu. Najteže je početi jer toliko toga treba napraviti i potpuno je razumljivo da se na početku osjećate izgubljeno. No, ne brinite, uz samo nekoliko koraka planiranje najljepšeg Božića je zapravo tako jednostavno i zabavno.

Kreiranje proračuna

Božić je “skupo” doba godine pa je planiranje dobro započeti kreiranjem proračuna. Prvi korak je definiranje proračuna, odnosno realna procjena s koliko novca raspolažete, a zatim ga dodijelite u različite kategorije. Pokloni, dekoracija, hrana i odjeća mogu biti podijeljeni u zasebne kategorije, a zatim ih možete pratiti tako da pratite popis onoga što ste zapravo potrošili.

Možete stvoriti tablicu proračuna za sebe koja ne samo da prati troškove već vam daje pregled vašeg proračuna, tako da znate gdje biste trebali potrošiti najviše novca, a gdje uštedjeti. Ovo je mudar način zadržavanja svih stvari unutar proračuna i ne razbijanje kasice prasice samo zato što je Božić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carmella ❤️ (@creativecarmella) on

Popis filmova koje želite gledati

Ništa bolje ne dočarava božićno raspoloženje od dobrog božićnog filma. Tu su snijeg, zvona, praporci, svjetlost i bajkovite priče. Da biste se odmorili od svih onih darova, napravite popis filmova koje morate pogledati tijekom božićnog razdoblja. Započnite s vašim favoritima, a zatim prijeđite na popis filmova koje niste pogledali. To čini kreiranje filmskih maratona puno jednostavnijima. Potražite klasike koje niste gledali i božićne filmove koje nikada prije niste gledali.

Postoji toliko mnogo dobrih filmova koji će učiniti Božić još boljim, a bez sumnje Netflix će imati cijeli odjeljak posvećen božićnom raspoloženju. Stoga, započnite svoj popis i uživajte i u njegovom nastanku, a pogotovo u gledanju toh uzbudljivog filmskog maratona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbora Ondrackova (@fashioninmysoul) on

Postavljanje ciljeva

Božić zahtjeva puno vremena i pažnje. Kako biste uštedjeli vrijeme i pritisak, planirajte svoje ciljeve prije vremena i napravite popis svega što želite postići.

Započnite dodavanjem mjeseca u sredinu, a zatim izradite odjeljke za različite vrste ciljeva na kojima radite. Započnite unosom osobnih razvojnih ciljeva, a zatim se prebacite na obrazovni razvoj, ciljeve rada i stvari kojima želite posvetiti više vremena.

Napišite  evidenciju o tome što radite. To možete upotrijebiti za planiranje onoga što biste željeli postići u 2019. godini, pratite napredak u određenim područjima svog života ili samo napišite sve što biste željeli postići i više raditi u prosincu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seasonal Cheer! (@xmas_junkie) on

Božićne dekoracije

Mnogima je božićno razdoblje toliko omiljeno upravo zbog dekoracija koje prate ovo doba godine. Gomila lampica, zvončića, božićna drvca, mašnice, vilenjaci… Sve to unosi radost i pozitivne osjećaje.

Cijeli grad okićen je i presvučen u posebno svečano božićno ruho, a ta predivna atmosfera prelijeva se i u interijere. Ima li ljepšeg osjećaja nakon užurbanog dana ušuškati se u lijepo dekoriran prostor udobnog dnevnog boravka i uživati u ljepoti okruženja. Stoga, kako biste u svoj prostor unijeli pravi božićni duh počnite od sitnica. Mašnice, zvončići i lampice odličan su početak pretvaranja doma u božićnu bajku. I slobodno pretjerujte ukoliko vas to raduje. Upravo je u tome čar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christine Andrew (@hellofashionblog) on

Božićna to – do lista

Puno je toga na popisu obveza za Božić. Sastanci, zabava, pića, darovi koje treba kupiti, planovi koji trebaju biti napravljeni i hrane koja se treba organizirati. Kada razmišljate o tome, to bi se moglo izazvati glavobolju, ali to je razlog zbog kojega vam kratak popis za obavljanje svih zadataka može pomoći.

Držite važne datume vidljive i dodajte sve što apsolutno ne smijete zaboraviti i što trebate planirati. Na taj način sve će vaše obveze biti na jednom mjestu, a vi trebate samo otvoriti planer kako biste se prisjetili da imate nešto važno na rasporedu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katerina Dima (@onlydecolove) on

Popis recepata koje želite isprobati

Svako božićno pripremanje menua je manično. Svi provjeravamo je li purica pravilno pečena, je li zadržala svu sočnost i bogatstvo okusa, ima li dovoljno hrane za sve, jesu li svi zadovoljni, je li večera previše teška, ručak dovoljno obilan… Stoga da biste izbjegli takav tijek misli, sastavite popis jela i osmislite jelovnik koji će zadovoljiti sve kriterije blagdanske hrane i ukuse vaših gostiju.

Stvorite segmente u svom planeru za svaki obrok od aperitiva do deserta i impresionirate svoje goste. Time dobivate vlastiti mir, ali i štedite vrijeme kada je sve pomno isplanirano.. Također, nemojte zaboraviti pronaći recepte i spremiti ih.  Na taj način unaprijed pripremite vaš božićni jelovnik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Missy & Kristen (@sweetlychicevents) on

Napravite omiljenu božićnu playlistu

Započnite sa svojim starim favoritima i uvrstite neke klasike na svoj popis. Možete upotrijebiti ovaj popis za izradu playliste koju će svi obožavati. Svaki put kad čujete još jednu božićnu pjesmu, dodajte je na popis. To je sjajan način da se pripremite za kreiranje prave božićne, tople atmosfere koja u svečanom duhu svima podiže raspoloženje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Turquoise Lifestyle Co. (@turquoise_lifestyle) on

Kreirajte popis poklona

Najvažniji plan koji možete napraviti je popis poklona za ljude koje volite. Možete napraviti popis želja za stvari koje biste mogli kupiti tijekom božićne kupovine i sastaviti popis osoba koje planirate darovati i odredite koliko ćete potrošiti na njih. Izradite dvije tablice i pratite proizvode i njihove cijene. Tako ćete puno lakše organizirati blagdanski shopping.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christine Andrew (@hellofashionblog) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori