7 prijedloga za vikend chill izlazak

7 prijedloga za vikend chill izlazak

strossmayer-setaliste-21082016-10

Nakon nekoliko kišnih ljetnih dana napokon je došao sunčani vikend koji bi stvarno bilo šteta provesti kod kuće, u zatvorenome. Za početak učinite upravo to i posjetite jedno od najljepših i najromantičnijih starozagrebačkih lokacija – Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu. Ljeto na Strossu, kao i do sada, donosi pregršt aktivnosti i koncerata, a ako dođete nešto ranije, ne brinite, uz ugodno društvo i omiljeno piće uz ogradu šetališta s prekrasnim pogledom koji puca na Donji Grad večernji chill izlazak počet će baš onako kako treba.

Ljeto na Strossu

Za detaljan program ove 102 dana dugačke manifestacije posjetite Facebook stranicu, sigurno ćete naći nešto što će uljepšati vaše zagrebačke ljetne večeri.

strossmayer-setaliste-21082016

Malo niže, ispod Strossmayerovog šetališta nalazi se prava umjetnička oaza grada Zagreba – Art Park. Ležerna ljetna druženja uz dozu umjetnosti postala su dio svakodnevice brojnih Zagrepčana i turista. Na lokaciji između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta ponovno je gostovao osječki kipar Nikola Faller sa svojom udrugom Slama, a novim radovima pridonio je proširenju kolekcije gigantskih skulptura od slame u Art Parku.

Galerija skulptura u Art Parku:

Pogledajte ovu izložbu na otvorenom, a možete i uživati u zagrebačkoj craft pivi pivovare Medvedgrad.

Pop Up Summer Garden

Pop Up Summer Gardenom započinje period ljetnih filmskih festivala na noćnom zraku, neopterećenih druženja uz čašicu razgovora i ljetnih pića, uživanja u nastupima brojnih domaćih i stranih DJ-a te akustičnih bendova. Sam izgled prostora oslikan „Lapo Lapo“ ekipom, cvjetne instalacije „Studia Botanike“ te brojni prateći sadržaji poput dječjih igraonica i kreativnih radionica u organizaciji „Centra za kulturu i film August Cesarec“, tek su dio ponude kojoj će teško odolijevati Zagrepčani i gosti grada u divnom okruženju šume Tuškanac.

tuškanac post

zff tuškanac post

Sezona filmskih festivala krenula je 16. lipnja s „Danima hrvatskog filma“ koji traju sve do 20. lipnja, a ovog vikenda moći ćete pogledati filmove pod vedrim zvjezdanim nebom. Zelenilo i ponešto intimnija atmosfera čine ovu lokaciju jednom od najatraktivnijih u gradu. Detaljan program i sva aktualna događanja možete doznati i pratiti na službenoj FB stranici Pop Up Summer Garden.

 

Viva La Piva

Kada smo već kod pića i kada već se krećemo u smjeru juga duž Zagrebačke osi, jedne od najznačajnijih žila kucavica, Savskom cestom, bilo bi stvarno nelogično propustiti Viva La Piva, festival na jednoj od najljepših terasa u Zagrebu – Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara.

FB cover

Već tradicionalno u ljetno vrijeme, Savska 160 slavi pivo i to na 4. Viva La Piva mini festivalu pive. Još danas možete posjetiti bajkoviti Ljetni vrt u Savskoj 160, posvećen ljubiteljima pive te zabavi i veselju koje taj drevni napitak i uzrokuje. Pripremili su preko 30 vrsta piva, ali i pereca kako bi što lakše i kontroliranije mogli uživati u zabavi i slavlju piva.

Danas, u subotu festival počinje od 18h pa do nedjeljnih ranih 5 ujutro. Naravno, cijeli događaj je popraćen glazbenim programom. Danas će se nastupom publici obratiti, već legendarni zagrebački session sastav Telefon Blues Band, čiji su članovi svirali u bendovima – Time, Nirvana, Parni valjak, Aerodrom, Majke…

ljetni vrt 4

Nastavite li put juga, naći ćete se pred zagrebačkim Savskim tj. Jadranskim mostom i mi vam toplo sugeriramo da ih pređete te da laganim putem kroz Novi Zagreb krenete pravac Muzeja suvremene umjetnosti.

Ljeto u MSU

Večeras u sklopu programa muzeja Ljeto na MSU, na najboljem krovu Zagreba moći ćete poslušati koncert riječke rock grupe Jonathan, a uz koncert program Ljeta u MSU, donosi i projekcija filmova iz ciklusa Best of Metropolis, izložbu vrsnog konceptualnog umjetnika Brace Dimitrijevića, a premijerno ove godine uključuje i umjetničke akcije i performanse hrvatskih umjetnika.

Detaljan program za ovu, no i buduće chill večeri možete naći na msu.hr.

msu cover

Subotom uvečer ide se u kino

A ako niste od koncerta za kraj večeri preporučujemo prekrasan, kultni film Jima Jarmuscha – ‘Kava i cigarete’ u Kinoteci. Film je nastajao tijekom 17 godina. Prikazuje 11 vinjeta u kojima likovi raspravljaju o različitim temama dok piju kavu i puše cigarete. U filmu se, između ostalih, pojavljuju Roberto Benigni, Steve Buscemi, Iggy Pop, Tom Waits, Cate Blanchett, Alfred Molina, Bill Murray te Jack i Meg White. Cijeli tjedan je u Kinoteci posvećen Jimu Jarmuschu. Ako ste obožavatelj te želite nešto više vidjeti od večerašnje projekcije, ovdje možete saznati što još stignete ‘uhvatiti’.

Kava i cigarete 1

Kava i cigarete

Ovogodišnje izdanje Design Districta donijelo je mnogo dizajnerskog, umjetničkog, interdisciplinarnog, no i svima najdražeg zabavnog sadržaja. Za posljednji vikend festivala Design District donosi SOMERSBY SUNSET CHILL @ddz2017 koji će se održati sutra u nedjelju, 18. lipnja. Postoji li idealnije mjesto za zdravicu zalasku sunca od urbanog vrta na krovu Drvenog nebodera Design District Zagreb? Zalazak sunca bit će još ljepši uz fine cidere. Završite vikend spektakularnim zalaskom sunca u nedjelju na adresi Trg Drage Iblera 7!

chill-vikend-naslovna

Foto: Vintage Industrial Bar, Strossmartre, Design District, Ljeto u MSU, Ivan Klindić (Lice grada)

Učitati još
Zatvori