6 razloga zašto studenti ne bi trebali propustiti UCAS rok?

Velika Britanija je već neko vrijeme jedno od najtraženijih odredišta za hrvatske studente koji odlaze na studij u inozemstvo. Članstvom u EU obrazovanje u Velikoj Britaniji je za naše studente postalo dostupnije – školarina je umanjena, a studentski zajmovi postali su još jedno pravo koje hrvatski studenti mogu iskoristiti kako bi si olakšali studiranje u Velikoj Britaniji.

Sveučilišta u Velikoj Britaniji nude mnoštvo opcija za studente, pa se tijekom odabira, osim ranga samog sveučilišta, u obzir mogu uzeti i mnogi drugi parametri, kao što je primjerice i sama lokacija na kojoj je smješteno sveučilište – užurbanost i blještavilo Londona za dinamične ili pak mirnije i prijateljsko okruženje kao što je Worcester.

UCAS je jedini, a ujedno i jedinstveni sustav prijave na preddiplomske studije svih sveučilišta u Velikoj Britaniji. S obzirom na to, pravovremena prijava bitan je dio procedure za sve maturante koji bi se zahvaljujući tome dogodine u ovo vrijeme mogli nalaziti na svom željenom studiju na jednom od britanskih sveučilišta.

Rok za prijave putem UCAS sustava je 15. siječnja 2019., a obrazovni savjetnici iz IntegralEdu, službenog centra za predaju dokumenata putem UCAS sustava za učenike iz Hrvatske, svim budućim studentima omogućavaju besplatno prijavljivanje i pomoć prilikom prijave na pet studija svih IntegralEdu partnerskih sveučilišta.

 6 razloga zašto budući studenti ne bi smjeli propustiti UCAS rok

  • Prijavom na vrijeme nema rizika i povećane su šanse za upis – ako je prijava poslana u roku, sveučilišta garantiraju da će je pregledati i razmotriti. Sve prijave poslane nakon roka bit će uvažene samo ako je na odabranom studiju ostalo slobodnih mjesta! Osim toga, maturanti tako mogu saznati sve uvjete koje moraju ispuniti za upis na sveučilište i na vrijeme prijaviti točne predmete za državnu maturu.
  • Tko ne bi htio postati student jednog od najboljih obrazovnih sustava u svijetu? Vrhunska kvaliteta nastave, visoke stope zapošljavanja nakon završetka studija, raznolike mogućnosti tijekom studija – idealna prilika za iskoristiti maksimum studentskog života koji se studentima pruža.

  • Vrhunska sveučilišta nisu rezervirana samo za čiste odlikaše – postoji niz odličnih studija u Velikoj Britaniji na koja se mogu prijaviti i oni maturanti koji možda nemaju baš sve petice
  • Raznolik izbor studija – oceanografija, dizajn obuće ili interijera, režija, gluma, kreativno pisanje, modni menadžment ili fotografija, etičko hakiranje, forenzične znanosti i kriminologija, znanosti o okolišu? Izbora ima napretek.
  • Pravo na studentski zajam za pokrivanje školarine – bez obzira na Brexit, zajam koji u potpunosti pokriva iznos školarine potvrđen je za akademsku godinu 2019./2020. po istim uvjetima kao i dosad i pokriva cijeli preddiplomski studij, a takva prilika se ne propušta!
  • Stres oko prijava i dokumentacije? Nema ga! – svojim studentima IntegralEdu nudi besplatnu pomoć i potporu u cjelokupnom procesu prijave za njihova partnerska sveučilišta.

 

Foto: PR

0