Festival ružičastih vina i ove godine u Mimari

Festival ružičastih vina i
ove godine u Mimari

pink-day-3

Udruga Women on Wine/WOW već petu godinu za redom organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina. Ove godine Festival će se održati 11. ožujka u prostoru Muzeja Mimara gdje će okupiti stotinjak najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca te u okviru Festivala u Festivalu – Green in Pink – proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Hrvatske i inozemstva. Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s najznačajnijim vinarima i maslinarima. Ove godine „pink“ ozračje će biti sjajnije nego ikada, stoga svakako rezervirajte 10. ožujka za humanitarno djelovanje, a 11. ožujka za Pink Day i odabir sebi najdraže nijanse ružičaste boje.

pink-day-2

Kao i svake godine, festival već tradicionalno ima i djelomično humanitarni karakter. Ove godine članice udruge WOW koje su glavne inicijatorice i organizatorice festivala i humanitarne akcije, sakupljaju donacije za udrugu FB Humanitarci Zagreb, pod nazivom „PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima“, a akcija traje mjesec dana uoči Pink Day festivala – od 10. veljače do 10. ožujka. Tijekom mjeseca koji prethodi PINK DAY-u Zagreb svi su dobrodošli donirati novčane priloge na izdvojeni račun: IBAN: HR0823600001502019327 otvoren isključivo za ovu svrhu.
U tom razdoblju zajedno s VAMA, medijima i svim ljudima dobre volje – putem društvenih mreža i WOW okupljanja – prikupljaju se novčani prilozi za FB humanitarce.

Završetak akcije će obilježiti Pink gala humanitarna večera koja je ujedno i slavlje povodom jubilarnog petog izdanja Pink Daya, organizirana u suradnji s agencijom IMC, hotelom Esplanade i hrvatskim brendom Borboleta te uz pomoć MIVA galerije vina. Dio prihoda od ove večere također je namijenjeno za isti cilj – pomoć obiteljima kojima je ona uistinu neophodna. Humanitarnu večer svojim nastupom uveličat će četiri mlade dame – The Frajle! Pink gala humanitarna večera održat će se u petak, 10. ožujka s početkom u 20 sati u zagrebačkom hotelu Esplanade, uz vrhunski „ružičasti menu“ koji kreira chef Ana Grgić, uz probrana rosé vina i pjenušce. Rezervacije stola moguće su na tel. 01 45 666 44 ili putem maila info@esplanade.hr.

pink-day-1

Sam festival PINK DAY ZAGREB – održava se 11. ožujka i nakon svečanog otvorenja u prvih sat vremena – od 12 do 13 sati – otvara vrata B2B (Business-to-business) događanju koje okuplja sve profesionalce iz vinskog svijeta, vlasnike restorana i sommeliere i stručnjake.

Radionice s vrhunskim međunarodno priznatim predavačima počinju od 13:30. Dvije su radionice vinske – “Rosé: Rose All Over Europe powered by Riedel, uz voditeljicu Laure Patry, uglednu britansku sommelierku” i “Rosé: Croatian Style(s)”, uz voditeljicu Jo Ahearne, Master od Wine, London – otok Hvar. Jedna je radionica o maslinovim uljima – “All About (Olive) Oil” powered by American Express, a voditelj je Heinrich Zehetner, austrijski stručnjak za maslinova ulja međunarodne reputacije. Više informacija možete pronaći na linku.

Alis Marić, Vlasta Pirnat, Sanja Muzaferija, Ljiljana Vinković, Stanka Miljković

Alis Marić, Vlasta Pirnat, Sanja Muzaferija, Ljiljana Vinković, Stanka Miljković

Više informacija o Udruzi WOW i Pink Dayu možete pronaći na niže navedenim linkovima:

Foto: Rene Karaman

Učitati još
Zatvori