Instagram profili koji nas vraćaju u prošlost

Instagram profili koji nas
vraćaju u prošlost

vintageinstacover

Fotografije Kate Moss iz devedesetih, Jane Birkin i Serge, vintage naslovnice časopisa Vogue… To su samo neki od vizuala koje volimo nanovo vidjeti na Instagram feedu. Postoje brojni profili koji nas vode u prošlost – devedesete, sedamdesete, šezdesete godine. Ovakve fotografije uvijek dobro posluže za pokoji privatni mood board, pozadinu na kompjuterima i mobitelima, ili naprosto za opušteno ‘skrolanje’ društvenim mrežama i blogovima.

Danas vam otkrivamo nekoliko ‘throwback’ profila u kojima možete uživati ovaj vikend:

@vintagefashion

vintage fashion (2)

Vintage fashion profil je koji okuplja modne ikone, modele i glumice. Osim scena iz serija i filmova, tu je i modni moment koji se pojavljuje s vremena na vrijeme. Dati će vam ideju uz koju seriju provesti nedjelju popodne, ali i nadahnuti vas s pokojom styling idejom.

@theacademynewyork

the academy (1)

Ovo je jedan od popularnijih profila na Instagramu. The Academy New York voli nasmijati i istovremeno provocirati svojim Instagram postovima. Osim ikonama, bavi se i aktualnim temama u svijetu, te voli podsjetiti na velike ličnosti, važna događanja ili naprosto zaredati niz arty fotografija koje će vam privući pažnju.

@janebirkindaily

jane 2

Ako volite Jane Birkin ovo je profil koji morate popratiti. Fotografije nje i Sergea Gainsbourga, scene iz filmova i citati te njezin genijalan modni stil inspirirat će vas svakodnevno, a i poslužiti za koji dobar #regram post.

@70sbabes

70s

Sedamdesete su svakako bile jedne od najzanimljivijih godina – ovo je mjesto za podsjetiti se na najbolje frizure za dugu kosu, boho kombinacije, poznate rock zvijezde i groupie djevojke. Ako ste nostalgični za ovim vremenima, posjetite 70s babes.

@vintage_vogue

vintage vogue (2)

Za kraj smo ostavili poslasticu za obožavateljice Voguea. Retro naslovnice, modna i art fotografija, najpoznatija modna lica i editorijali u nastajanju – ovo je profil za svaku od vas koja uživa u modnoj prošlosti.

Preporuka

Zatvori