4 preporuke za produženi vikend

4 preporuke za produženi vikend

Terme Olimia

Terme Olimia

Iako godišnje odmore većina čuva za srpanj i kolovoz, ovaj ‘produženi’ vikend skoro su svi koriste za mali godišnji odmor. Vrućine, dugi dani i mnogo, mnogo sunca lako će svakoga natjerati da spoji neradne dane, žrtvuje jedan radni petak i ‘zapali’ na obalu ili u nešto ‘aktivnije’ planine.

Donosimo nekoliko prijedloga, idealnih za isprobati što bi vam bolje leglo za vrijeme regularnog godišnjeg odmora. Ili da tijekom ovih nekoliko dana učinite nešto što inače ne biste – kao na primjer bicikliranje po planini, avanturistički izlet ili za one inače aktivne sportke tipove – da isprobate izležavanje na suncu u trajanju nekoliko dana. Znamo da vi to možete, koliko god nemirni bili.

KK Črn Trn

KK Črn Trn

Črn Trn

Za one nemirnog i aktivnog duha predlažemo KK Črn trn, biciklistički klub u Vipavskoj dolini, u Sloveniji koji će vas u organiziranoj turi provesti svim zelenim i šumskim ljepotama Slovenije, a brdski biciklizam i downhill će postati vaš sljedeći omiljeni sportovi. Tjelesna aktivnost odličan je način za ‘ispuhati se’ od sjedenja uuredu pet dana u tjednu, voljeli bismo reći od 9 do 17, no svi smo svjesni da je jako često radno vrijeme mnogo dulje od toga. Ukočenu kralježnicu, utrnute ruke od tipkovnice i miša te općenitu nepokretljivost svakako ćete sasjeći u korijenu s ovakvim produženim vikendom.

KK Črn Trn

KK Črn Trn

I dalje, u duhu boravka u prirodi predlažemo nešto posve drugačije – glazbeni festival!

R/verse Festival

Samo dan nakon ljetnog solsticija, u četvrtak 22. lipnja započinje četverodnevna glazbena avantura na obalama rijeke Mrežnice pokraj Slunja – prvi glazbeni R/verse Festival kojeg zajednički organiziraju domaće ekipe uspješnih i dugovječnih MoDem i Illectricity festivala. Trajanje R/verse Festivala (22.-25. lipnja 2017. ) poklapa se s početkom produljenog, neradnog vikenda koji se ustoličio kao tradicionalni, prvi kalendarsko-ljetni bijeg iz grada. Cilj festivala jest posjetiteljima ponuditi događaj koji bi na jednom mjestu spojio višednevni bijeg iz urbane i radne sredine u čarobnu prirodu, boravak u oslobađajućim uvjetima kampiranja pod vedrim nebom uz svu potrebnu infrastrukturu te s glazbom koja sve te blagodati dodatno podcrtava i raspiruje.

Festivalska ulaznica omogućava ulaz na festival, četverodnevni kamping i parking i iznosi 170 kuna do 22. lipnja. Na samoj festivalskoj lokaciji ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 200 kuna. U ponudi trenutačno ne postoje dnevne festivalske ulaznice, a važno je naglasiti kako sva djeca ispod dvanaest godina starosti i u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz te su dobrodošli i kućni ljubimci. Među pedesetak glazbenika koji će tvoriti gotovo neprekidu zvučnu techno/house/disco/electro/bass/hip-hop/d’n’b/juke/footwork kulisu od četvrtka 22. lipnja točno u podne pa sve do samog kraja R/verse Festivala u nedjelju 25. lipnja u 22 sata, nalaze se internacionalna i domaća imena kojima je zajednička kvaliteta i glazbena raznovrsnost, postulati koje bookerski tim Illectricity festivala poštuje pri organizaciji svih svojih zabava.

Headlineri

Među njima se posebno ističu headlineri: Deadbeat, Eclar Fifi, DJ Seinfeld te Herzel. Line-up sastavljen je i od pomno biranih i uzbudljivih glazbenih imena iz zemlje i regije: iz Slovenije dolaze Aural Fiction, Žiga Murko i Softkinson, iz Austrije alllone i doze, Mađarsku predstavljaju BERGI, UFFALO STEEZ i Utero, Italiju Mental, Srbiju DJP i Lüle, dok domaću scenu predstavljaju neki od najktivnijih i najuzbudljivijih DJ-eva i nastupa uživo: Arboretum Kolektiv, Ivna Ji&Samo Tako, Koolade, Borut Cvajner, DJ Labud, Dubok, El Commando, lilacube, Pytzek i Mislav, Val Vashar, Qwerty, SZCH, 207, Brogy, Dots, Inchoon, Lovro Klop, Luka Eterović, OBERKULL, Radio Esplendor DJs, SapLeo, Shao, Sladoled, Vrle i članovi CFSN kolektiva.

Ekologija

R/verse Festival je ekološki osviješten, te pod boravkom u prirodi podrazumijeva ponašanje koje je u skladu s očuvanjem iste. Svaki posjetitelj će po dolasku na festival dobiti paketić sastavljen od eko sapuna, mini-pepeljare, biorazgradive vreće za smeće te uputstva za ponašanje. Od smještajnih kapaciteta, na raspolaganju je kamping lokacija s potrebnom higijenskom infrastrukturom te s eko volonterima koji će pomagati sa smještajem. Hrana je osigurana, a u skladu s pravilima robinzonskog turizma – signala za mobitel nema!

Boravak na samoj lokaciji festivala bit će obogaćen raznim dnevnim razbibrižnim aktivnostima poput badmingtona i frizbija, sunčanjem uz Mrežnicu, kupanjem… Za one nemirnijeg i avanturističkijeg duha, u samoj blizini festivalske lokacije nalazi se najveći europski zipline. Moći ćete se spuštati rijekom kajacima, te otići na izlete u obližnje Rastoke ili na Plitvička jezera.

Više informacija o line upu i ulaznicama možete saznati na Facebook stranici, riversefestival.com, a festival možete pratiti i na Instagram profilu.
R_verse Festival _22.6.-25.6. Mrežnica

Mrežnica

Mrežnica

Kuće za odmor na Mrežnici

A ako biste rado posjetili festival, no dulji boravak na glazbenom mjestu vam nije u planu, a ipak biste se zadržali u blizini, u prirodi – predlažemo da posjetite i smjestite se na par dana u jednu od divnih kuća uz rijeku Mrežnicu. Jedno od takvih mjesta je Kuća za odmor Novosel – Country house Novosel gdje osim izležavanja i odmaranja očiju u beskrajnom zelenilu, možete, osim netaknute prirode i laganog odmora u društvu obitelji i prijatelja organizirano ići na jahanje, alpinizam i rafting… Ovo je stvarno odličan spoj laganog, no i aktivnog odmora. Kako i kada poželite.

kuća novosel 2

kuća novosel 1

Terme Olimia

Tetošenje u hotelu, odmor s masažama, bojama i zvukovima koji smirujuće djeluju na tijelo i um, orijentalne, turske kupelji, japanski vrt, 9 različitih sauna, kupanje u mineralima bogatoj vodi, vanjski termalni park… sve to može biti dio vašeg produženog vikenda. Uživajući u apsolutnom, hedonističkom odmoru u Termama Olimia pripremite se za sljedeći (radni) tjedan. Krajolik uz rijeku Sutlu kombinacija je povijesnog nasljeđa i neiskvarene prirode. Prirodni termalni izvori nalaze se tu još od starih Rimljana i Kelta te još od tih drevnih vremena baš ti izvori uklanjaju umor iz tijela i pune svakog posjetitelja novom pozitivnom energijom.

terme olimia 1

Terme Olimia

terme olimia 3

Terme Olimia

terme olimia 4

Terme Olimia

Foto: KK Črn Trn, Terme Olimia, R/verse festival i Kuća Novosel.

Učitati još
Zatvori