Nova hit predstava

Nova hit predstava

11

Za dva dana, na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta, premijerno će se odigrati predstava W. Shakespearea Zimska priča, u režiji engleske redateljice Polly Tritschler. Nova je to, i vjerujemo hit, predstava na repertoaru HNK-a.

14

Jedno od posljednjih djela velikog svjetskog kazališnog autora, nastalo oko 1611. godine, u svojoj kompleksnoj fabuli isprepliće brojne ljubavne i životne peripetije kralja Sicilije Leonta, njegove žene Hermione i kralja Bohemije Poliksena, a koji će se kasnije odraziti i na njihove potomke.

18

17

Uz glavnu radnju prisutni su i brojni manji zapleti s mnogim komičnim scenama, koje se izmjenjuju s pustolovnim doživljajima glavnih likova. Ovaj sublimni dramski komad obrađuje univerzalne i uvijek aktualne teme poput vjernosti, bračne ljubavi, prijateljstva i oprosta, okrutnosti i beznađa. U glavnim ulogama nastupaju Dragan Despot kao kralj Leont, Alma Prica kao Hermiona i Livio Badurina kao kralj Poliksen.

02

06

08

Glumački ansambl čine Luka Dragić, Mislav Čavajda, Slavko Juraga, Jadranka Đokić, Silvio Vovk, Ivan Glowatzky, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Damir Markovina, Nikša Kušelj, Luca Anić, Barbara Vicković i Dora Lipovčan, dječaci Jan Nikola Baš i Lukas Ripl, te glazbenici Borna Šercar i Fran Šercar.

24

25

Autor scenografije je čuveni njemački scenograf Johannes Schütz, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a scensku glazbu kreirao je skladatelj Marc Tritschler. Predstava rabi prijevod Milana Bogdanovića i dr. Branka Gavelle u redakturi dramaturginje Sanje Ivić.

Za informacije o kartama i rasporedu predstave posjetite hnk.hr.

27

28

Foto: Tena Pavletić

Učitati još
Zatvori