Koncerti, stand up, festivali… 6 događanja u Zagrebu koja ne smijete propustiti
Koncerti, stand up, festivali… 6 događanja u Zagrebu koja ne smijete propustiti

Koncerti, stand up, festivali… 6 događanja u Zagrebu koja ne smijete propustiti

Svibanj u Zagrebu obilježen je nizom sjajnih događanja. Prethodno smo vam naveli festivale na otvorenom u kojima ćete moći uživati cijelog proljeća, a izdvojili smo i besplatna događanja koja možete pohoditi u metropoli. Ovoga puta istaknut ćemo zanimljiva događanja s kulturnim predznakom. Pa krenimo…

Solfeggio Music

Nakon završetka ere u Pločniku, glazbeni program “Solfeggio” nastavlja svoju priču u potpuno novom okruženju – prostoru “SUPER SUPER”. Super Solfeggio predstavlja spoj plesne Solfeggio atmosfere i mističnog elektronskog iskustva. Za nadolazeći event, zakazan za 25. svibnja, organizatori su najavili posebnog gosta – Marijana Felvera, jednog od najistaknutijih imena u domaćoj elektronskoj glazbi. Uz njega, na pozornici će se naći i standardna Solfeggio postava, koju čine Dj Flego i Deandre. Stoga očekujte glazbeno putovanje koje istovremeno stvara nostalgiju i budućnost, dok ritmom, harmonijom i plesom vodi u ekstazu. Ulaznice za Super Solfeggio su već dostupne za kupovinu, stoga zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto na ovom nezaboravnom događaju.

kulturna događanja

Krankšvester u Vintageu

Gotovo točno godinu dana od svog prvog intimnog nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, osječki hip-hop duo Krankšvester vraća se na pozornicu ovog kluba.
U četvrtak, 16. svibnja, priređuju novi koncert serijala “B strana” u sklopu kojeg izvode pjesme koje se rijetko nađu na njihovoj regularnoj set-listi. U prodaji preostao ograničeni broj fizičkih ulaznica, dostupan na prodajnim mjestima u Drito Baru, Rockmarku i Dirty Old Shopu. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: Nastavljamo s tradicijom, Krankšvester izvodi pjesme koje ne izvode nikad, B strana u Vintageu!

kulturna događanja

Zagreb Music Fest

Prvi dan Zagreb Music Festa obilježit će glazbene legende Parni valjak, Denis & Denis, Neki to vole vruće te Matija Cvek. Koncert će se održati 30. svibnja na Jarunu. Ulaznice za ovaj glazbeni događaj u prodaji su putem Entrio sustava po sljedećim cijenama: early bird (do 25. svibnja) 25 eura, 1 st release: 30 eura, 2nd release: 40 eura. Trodnevna festivalska early bird je 80 eura te VIP early bird u prodaji po 45 eura.

BIS Stand Up u Lisinskom

Jedan od najpopularnijih stand up kolektiva u Hrvatskoj, BIS comedy dolazi u Koncertnu dvoranu Lisinski 25. svibnja u 20 sati. Kolektiv čine komičari Marko Dejanović, Tin Sedlar, Goran Vinčić, Hrvoje Krmelić, Admir Šećkanović i Vanja Perić. Sve informacije možete pratiti na Facebook stranici događaja, a ulaznice možete nabaviti putem Entrio sustava.

Musical Stories by Matea Leko

Cijenjena pijanistica Matea Leko organizira poseban koncert povodom Majčinog dana, u nedjelju 12. svibnja. Koncert će se održati u zagrebačkom hotelu Amadria Park Capital s početkom u 18 sati. Matea zagrebačkoj publici još jednom predstavlja koncept Musical Stories tijekom kojeg izvodi remek djela klasične glazbe uz razgovor s gostima i druženje s publikom uz piće i finger food. Musical Stories ekskluzivno najavljuje i nastup belgijske violonistice Maye Levi koja prvi put nastupa u Zagrebu uz našu pijanisticu. Ulaznice možete nabaviti ovdje.

kulturna događanja

STORYing

STORYing je prvi međunarodni festival storytellinga koji se održava u Zagrebu. Ove godine održava se 18. svibnja na raznim lokacijama u metropoli, a sadrži se od jutarnjeg programa za djecu i obitelj, radionicu storytellinga za odrasle te večernjeg programa. Odličan je to način za provesti proljetnu subotu, a detalje u vezi petog STORYinga po redu, pročitajte ovdje.

kulturna događanja

Foto: Jelena Janković, Marko Lopac,

Učitati još
Zatvori