Počinje Cest is d Best, a u Zagrebu nas ovih dana čekaju i ova sjajna besplatna događanja
Počinje Cest is d Best, a u Zagrebu nas ovih dana čekaju i ova sjajna besplatna događanja

Počinje Cest is d Best, a u Zagrebu nas ovih dana čekaju i ova sjajna besplatna događanja

Nerijetko sudjelovanje u određenim sadržajima biva određeno novčanim izdatcima. No, da u sjajnom kulturno-umjetničkom programu možemo uživati potpuno besplatno pokazuju nam narednih pet događanja koja će se tijekom ovog tjedna održati u Zagrebu.

Uz njih vrijedi i pozivnica za ljetne festivale, koje vam otkrivamo na linku.

Upoznajmo književne novitete!

U tijeku je Zagreb Book Festival, festival koji zauzima važno mjesto na književnoj i kulturnoj mapi Zagreba i Hrvatske. Također, već godinama spaja književnost i globalno važne aktualne probleme, umjetnost i politiku, kreativce i intelektualce čija nas misao inspirira i potiče na kritičko razmišljanje.

Ove se godine festival održava od 22. do 26. svibnja, po deveti put, s krovnom temom Promjena. Svi programi održavat će se u prostoru KIC-a u Preradovićevoj 5, kao i u Knjižari Ljevak te knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ulaz na sve programe je besplatan, a cjelokupni program festivala možete pronaći ovdje.

Sadržaj za mlade

Zagrebački park Ribnjak drugu godinu zaredom će ugostiti još jedan književni festival, ovoga puta namijenjen djeci i mladima. Riječ je o festivalu Knjige u krošnjama, koji nastaje u organizaciji i Centra mladih Ribnjak i izdavačke kuće Ibis grafika.

Bogat program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, koncerte i druge sadržaje. Festival će potrajati do 28. svibnja, a svi detalji o njemu dostupni su ovdje. 

Cest is d Best

Kraj mjeseca donosi nam i novo izdanje najpoznatijeg domaćeg uličnog festivala – Cest is d Best. Njegovo 27. izdanja održat će se na zagrebačkim ulicama od 25. do 28. svibnja. Na Zrinjevcu, Cvjetnom i EU trgu glavne su festivalske pozornice, a program će se „razlijevati“ i svim okolnim ulicama pa se sjajnoj zabavi nećete moći sakriti.

Novo izdanje festivala okupit će performere, likovne, glazbene i scenske umjetnike iz više od 10 država sa nekoliko kontinenata! Raspored događanja bit će dostupan na linku.

Zaigrajmo društvene igre!

Ovog vikenda u Zagrebu se sprema prvi Festival društvenih igara. Održat će se 27. i 28. svibnja od 10 do 02 sata, na dvije lokacije.

Namijenjen je svim uzrastima, s time da će se u Centru za kulturu Trešnjevka održati program više namijenjen djeci (i roditeljima), dok će se u kafiću Crni Mačak (Mesnička 22) održati program više posvećen odraslima koji uživaju u društvenim igrama. Ulaz je na sve programe besplatan, a više detalja možete pronaći ovdje.

zagreb događanja

Upoznajemo grad

Centar za kulturu Trešnjevka i njegov projekt Mapiranje Trešnjevke već tradicionalno u svibnju za građane organizira niz šetnji širom grada, a u okviru globalnog projekta Jane’s Walk. Ove godine pripremili su 11 šetnji na različitim dijelovima grada, uz voditelje koji su ih osmislili posebno za ovu priliku.

Upoznati svoj grad na neformalan način, pri tome puno saznati, razvijati zdravu naviku hodanja, družiti se, razgovarati sa sugrađanima, sve to je cilj ovih pomalo neobičnih i već prepoznatih istraživanja grada. Prijave za šetnje nisu potrebne, program je potpuno besplatan, a posljednje tri šetnje održat će se ovog četvrtak, subote i nedjelje. Svi detalji su dostupni ovdje.

Događaj u najavi:

Druženja na otvorenom

Zahvaljujući velikom interesu građana, projekt Dan otvorenog grada, ove se godine transformirao u Dane otvorenog grada, a očekuje nas 3. i 4. lipnja na devet zagrebačkih lokacija. Grad ponovno postaje pozornicom za različite kulturno-umjetničke sadržaje, a posebno je zanimljiv plesnjak koji će se na Dolcu održati u subotu, 3. lipnja. Svi detalji programa bit će dostupni na linku.

Foto: Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori