Vikend vodič – kulturna događanja u Zagrebu koja ne želimo propustiti
Vikend vodič – kulturna događanja u Zagrebu koja ne želimo propustiti

Vikend vodič – kulturna događanja u
Zagrebu koja ne želimo propustiti

Prvi rujanski vikend u Zagrebu obiluje kulturnim sadržajima. I dok pojedine manifestacije dolaze svom kraju, druge tek startaju u novu sezonu. Sve smo ih saželi na jednom mjestu i pripremili novi vikend vodič.

Na repertoaru: Kazališni hitovi

Ljeto je možda na izmaku, ali 13. Ljetne noći teatra Exit tek su započele. Na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, ovog vikenda ćemo imati priliku uživati u dvije hit predstave. Festival u petak 2. rujna otvara Kako misliš mene nema?!, a narednog dana na rasporedu od 20 sati je SHAKEspeare na EXit.

S druge strane, subota 3. rujan predstavlja posljednju priliku da prisustvujemo Zagrebačkom histrionskom ljetu na Opatovini. Ovogodišnji hit Svoga tela gospodar, opisan kao “smešna pripovijest u dva dela” na rasporedu je i u petak i subotu.

teatar Exit

Tuškanac je i ovog vikenda omiljena kino oaza

Posljednja je ovo prilika da filmove pogledamo na otvorenoj pozornici Ljetnog kina Tuškanac. Petak je rezerviran za poljski film Ne ostavljaj tragove, dok u subotu ponovno imamo priliku pogledati jedan od najgledanijih ovogodišnjih filmskih naslova – Top Gun: Maverick.

I dok se filmska sezona na otvorenom primakla kraju, Kino Tuškanac ponovno je otvorilo svoja vrata. Sve do utorka 6. rujna ondje je na rasporedu retrospektiva filmova Fadila Hadžića, jedne od središnjih osoba hrvatske kulture druge polovice 20. stoljeća.

Motovun

Motovun film festival u posjetu Zagrebu

U sjajnim filmovima i ovog vikenda možemo uživati i u sklopu programa Motovun u Laubi. U petak 2.rujna je zakazano prikazivanje švedskog dokumentarca Abba: The Movie. Riječ je o karaoke projekciji filma o najslavnijoj švedskoj grupi na kojoj je publika pozvana i zapjevati.

U subotu je na rasporedu talijanski film Nostalgija, dok u nedjelju možemo pogledati ovogodišnjeg laureata, američki film Ratni konj.

Mangelos

Izložba koja će biti otvorena samo jednu noć

U zagrebačkom Antimuzeju, smještenom na adresi Ulica Antuna Bauera 19, u petak 2. rujna otvara se izložba posvećena radovima Dimitrija Bašičevića Mangelosa. Izložba će za javnost ostati otvorena samo jednu noć, točnije jedanaest sati, od petka u 20:00 sati do subote u 07:00 sati.

Postav će sadržavati zanimljiv izbor iz Mangelosovih radova koji se čuvaju u Antimuzeju, a posjetitelji će dobiti priliku vidjeti i dosad potpuno nepoznate radove.

Buvljak

Buvljak kao plan prije subotnjeg izlaska

Novi tjedan, novi buvljak i nova prilika za obnovom garderobe po niskim cijenama. Buvljak pod imenom Back to school će se održati ove subote 3. rujna od 11 do 19 sati u KCM-u na adresi Mesnička 12. Ovaj buvljak također je i posljednji koji će se održati u Kulturnom centru Mesnička budući da se kultni prostor zatvara do 15. rujna.

Za sve ljubitelje vintage, retro, ali i moderne odjeće, na buvljaku će izlagati nekolicina zaljubljenika u održivu modu te vrsni sakupljači pravog vintage blaga. Osim toga posjetitelji će moći kupiti i razne druge rukotvorine, kao što su crteži i radovi zagrebačkih umjetnika, heklana odjeća, nakit pa čak i terariji s biljkama.

Photo: Unsplash, Teatar EXit, Motovun Film Festival, Antimuzej, BAZAAR

Učitati još
Zatvori