Vikend u Zagrebu: Donosimo novi vodič najzanimljivijih kulturnih događanja
Vikend u Zagrebu: Donosimo novi vodič najzanimljivijih kulturnih događanja

Vikend u Zagrebu: Donosimo novi vodič
najzanimljivijih kulturnih događanja

S krajem radnog tjedna stižu i prijedlozi kako provesti vikend u Zagrebu! Na našu radost drugi vikend u listopadu bit će okupan suncem. Sa sjajnim kulturnim (i gastro) programom startamo već u petak! Vrijedi istaknuti kako vikend pred nama donosi čak dvije kazališne premijere, a svoja vrata će otvoriti i dvije zanimljive izložbe.

Dvije kazališne premijere

Petak, 7. listopada Zagrebačkom kazalištu mladih je rezerviran za premijeru predstave Svijetlo pada. Ovo će biti prva izvedba djela proizašlog iz pera britanskog dramatičara Simona Stephensa, a redateljsku palicu preuzeo je Janusz Kica. Predstava je na rasporedu i u subotu i u nedjelju.

Kazalište

Kazališna premijera nam dolazi i subotu, 8. listopada kada će prvu izvedbu u povijesti zagrebačkog HNK doživjet će Molièrov Don Juan, kojeg režira nagrađivani redatelj Dejan Projkovski. U godini obilježavanja 400. obljetnice smrti čuvenog pisca, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prikazat će njegov poznati rukopis kroz ovu veliku ansambl predstavu.

Danijel Žeželj

Otvorenja dviju izložaba

Petak, 7. listopada u u 19 sati nam donosi otvorenja dvije izložbe. Prva se otvara u Muzeju suvremene umjetnosti, a riječ je o novom projektu Danijela Žeželja pod imenom Svjetlocrno. Sat vremena kasnije u multimedijskoj dvorani MSU-a Gorgoni, Danijel Žeželj, u suradnji s braćom Sinkauz i bubnjaricom Katharinom Ernst izvest će audiovizualni performans koji će naglasiti sinestetičke elemente Žeželjevog rada.

Neighbor Tihana lock herself at the balcony.

Istoga datuma u isto vrijeme u Galeriji Događanja službeno će biti otvorena izložba fotografija Petre Slobodnjak. Ona je punih petnaest godina živjela na istoj adresi u istoj stambenoj zgradi. Rad Planinska 7 prije svega je dugotrajan, iznenađujuće uspio socijalni eksperiment u kojem je fotografkinja odigrala dvostruku ulogu, onu pokretača i sudionika.

Dva pivska festivala

Na Dolcu se do nedjelje, 9. listopada održava jedinstveni pivski festival. Nova gastro manifestacija Piva na placu je festival usmjeren na promociju craft pivarstva. Svoja će piva Zagrepčanima ponuditi šest pivovara: Zmajska, Pulfer, Crafter’s, Pivionica, Primarius i Houblon.U petak festival možete posjetiti od 15 do 23 sata, dok vikend program starta već u 11 sati.

U The Garden Brewery traje OktoBeer, a i ovaj vikend na rasporedu su gostovanja bendova i DJ-eva, Farmers Market, Art Bazaar, kao i utrka oko kompleksa koju vodi Ribafish.

Foto: Pexels, ZKM, Petra Slobodnjak

Učitati još
Zatvori