Uz svirku Vatre i Detoura predstavljeno Ljeto u MSU

Uz svirku Vatre i Detoura
predstavljeno Ljeto u MSU

msu cover

Uz Ljeto u MSU zagrebačko ljeto postat će još užarenije. Zaključili su to jučer brojni nazočni na predstavljanju ovogodišnjeg programa, koji je uz renomirana imena iz svijeta glazbe donio i bogat multimedijalni program prema načelu „za svakoga ponešto“. Od 10. lipnja do 15. srpnja na krovu Muzeja suvremene umjetnosti Zagrepčani, ali i sve brojniji turisti, moći će uživati u nastupima izvođača koji već tradicionalno jamče odličnu zabavu.

Tako nas već za tri dana očekuje slovenski punk sastav Pankrti, koji ove godine slave 40. obljetnicu respektabilne karijere. 17. lipnja donosi nam nastup riječkih rokera iz grupe Jonathan, tjedan dana kasnije neponovljivu energiju donosi nam reper Kandžija i hvaljeni bend Gole žene, a da će se na krovu MSU naći mjesta za još neke glazbene legende otkrit ćemo prvog dana srpnja, kada će okupljenoj publici zapjevati neponovljivi Rambo Amadeus. Posljednja dva tjedna obilježit će odlični domaći bendovi Detour i Vatra, čiji su nastup i nepresušna energija oduševili prisutne i na jučerašnjem predstavljanju programa.

Osim spomenutih koncerata, program Ljeta u MSU, donosi i projekcija filmova iz ciklusa Best of Metropolis, izložbu vrsnog konceptualnog umjetnika Brace Dimitrijevića, a premijerno ove godine uključuje i umjetničke akcije i performanse hrvatskih umjetnika. Odličan uvod okupljenima je jučer pružio performans umjetnika Antonija Grgića, koji je bio uvod u njegov performans kojeg će izvesti prije nastupa Ramba Amadeusa pod nazivom Fetiški karakter robe i njegova tajna.

Urednik programa Ljeto u MSU je Branko Kostelnik, izbor filmova napravio je Zlatko Vidačković, kustosica performansa je Ana Škegro dok je kustosica izložbe Braco Dimitrijević – retrospektiva ravnateljica MSU Snježana Pintarić.

_MG_4401

_MG_4524

Učitati još
Zatvori