Uskoro počinje najšarmantniji gradski festival na Ilici

Uskoro počinje najšarmantniji
gradski festival na Ilici

Foto: Nino Zeljko Jelenski

Tko Iličari zlo ne misli! moto je Ljetnog izdanja Projekt Ilica: Q’ART koji će se održati u subotu i nedjelju 12. i 13. lipnja 2021.

Ljeto je stiglo u grad, sunce je zagrijalo ulice, a možete li se zamisliti da pijete kavu na tračnicama Ilice? Upravo to će se događati sljedećeg vikenda duž Ilice uz brojne popratne kulturno umjetničke programe. Iako su kompleksne okolnosti pandemije i potresa i nadalje izuzetno prisutne, organizatori se slažu da je u ovakvim trenutcima važno afirmirati solidarnost, suosjećanje, međusobnu brižnost i aktivnost građana te osvijestiti važnost javnog i socijalnog prostora. Važno je pružiti ohrabrenje u svim mijenama, jer mi zajedno činimo grad.

Foto: Vladimira Spindler

Umjetnost voli građane

Glavni partneri projekta su od početka vjerna Akademija likovnih umjetnosti, Muzički biennale, ULUPUH, TTF i HDLU koji će se uključiti programom Performing Ilica. Svoje radove, proizvode, kreacije i umjetnine predstavit će velik broj izlagača, pa će tako svatko moći pronaći nešto za sebe i vjerujemo da ćemo svi uživati u ponudi. Sadržajan i raznolik umjetnički program koji će se sastojati od predstava, performansa, revija, radionica, obogatit će i vrhunski izvođači jazz glazbe. Ove godine, bit će i Ilica TV gdje će svi oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati moći pratiti Projekt Ilica: Q’ART.

Foto: David Bošnjak

O projektu

Autori Projekta Ilica: Q’ART su umjetnici Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić. Umjetničko promišljanje Ilice je započelo 2000. god. kao Community Art, a od 2017. godine poprima ovaj format te uključuje građanke/e, umjetnice/ke, ranjive skupine i sve ljude dobre volje kroz svoj izrazito participativni model promišljanja održivog razvoja i budućnosti u urbanoj zajednici. Brinimo jedni o drugima jer MI GRAĐANI SMO GRAD! Vidimo se na Ilici idućeg vikenda.

Foto:  Nino Željko Jelenski
Učitati još
Zatvori