“Umjetnost voli građane”: Projekt Ilica: Q’Art oživljava Ilicu i u rujanskom izdanju

“Umjetnost voli građane”: Projekt Ilica: Q’Art oživljava Ilicu i u rujanskom izdanju

Projekt Ilica: Q’Art ponovo će oživjeti Ilicu i u svom rujanskom izdanju. Uz partnere projekta: kazalište Gavella, Akademiju likovnih umjetnosti i HDLU građane želi privući u samo ranjeno srce grada. Unatoč svim krizama i nedaćama koje su snašle grad i njegove ljude, cilje je pokazati da zajednica živi i kad je najteže.

Zaustavlja se tramvajski promet

U nedjelju od 10:00 do 15:00 sati zaustavit će se tramvajski promet kako bi građani mogli uživati u iličkom šušuru. Želite popiti kavu na iličkim tračnicama ili prošetati od Frankopanske do Primorske i zaviriti u ponudu brojnih kreativaca koji će predstaviti svojih unikatnih ruku djela? Ili možda želite uživati u različitim performansima te u bogatom glazbenom programu na čak šest lokacija? Sve to moći ćete doživjeti u Ilici u nedjelju. Sutra će se dio programa održati u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti. Ondje će tijekom oba dana biti organizirane brojne kreativne radionice za najmlađe od 10:30 do 16:00 sati. Na istoj lokaciji, također u subotu i nedjelju od 20:00 sati Gavella će premijerno u Zagrebu izvesti predstavu “Višnjik”.

ART voli ART

Uz bogat program i ovo izdanje Projekt Ilica: Q’Art ima i humanitarnu notu pod nazivom “ART ❤ ART” (“Art voli Art”). U okviru nje će se prikupljati sredstva za obnovu kulturnih institucija oštećenih u potresu. Bend Milk s Majom Rivić, Sonic Diptych i Oridano Gypsy Band samo su neki od vrhunskih jazz izvođača zaduženi za glazbeni dio programa. Plesači svih uzrasta moći će uživati u plesnim izvedbama Larise Lipovac te Hoop ‘n’ Flow ekipe.

Second hand modna revija

„Sve maske su pale“ naziv je sasvim posebnog koncepta – second hand modne revije koja će se realizirati uz podršku TTF-a, Zagrebačkog holdinga i Adidasa, a „iličkom modnom pistom“ 13.rujna, u 13.00 sati prošetat će brojna poznata lica.

https://www.instagram.com/p/CE9PRbRp8Ju/

O projektu

Autori Projekta Ilica: Q’art su umjetnici Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. Umjetnički projekt je u Ilici započeo 2000. god. kao Community Art. Od 2017. god. poprima format velikog događanja na Ilici koje uključuje brojne sudionike kako bi zorno prikazao svoj izrazito participativni model promišljanja održivog razvoja i budućnosti u urbanoj zajednici.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori