Zagrebački vintage shop ugostio je izložbu modnih ilustracija mlade umjetnice

Zagrebački vintage shop ugostio je izložbu
modnih ilustracija mlade umjetnice

Moda i umjetnost oduvijek idu pod ruku jedno s drugim. Upravo je toga svjesna umjetnica Nika Vrbica koja u svojem budućem radu želi spajati modu i umjetnost uz naglašavanje održivosti i važnosti slow fashion-a. Zagrebački vintage shop ugostio je izložbu modnih ilustracija mlade umjetnice.

Mango Sticky Rice Vintage shop

U širem centru grada u ulici Ljudevita Posavskog 15 smjestio se Mango Sticky Rice Vintage, mali vintage dućan. Tamo se mogu naći genijalni modni komadi, nakit, jeans, muška, ženska odjeća i nakit iz nekih prošlih vremena. Osim po predivnim odjevnim predmetima i detaljima Mango Sticky Rice Vintage poznat je i po tome da rado ugošćuje umjetnike i dizajnere. Od ovog tjedna će svi koji zavire u ovaj vintage, second hand i slow fashion raj moći pogledati izložbu umjetnice Nike Vrbice! Danas od 16 do 18 sati u dućanu/galeriji organiziraju malo druženje povodom izložbe te pozivaju sve zainteresirane na zakusku!

O izložbi

Izloženi radovi izrađeni su u sklopu završnog rada naslovljenog „SLIKARSTVO HENRIJA DE TOULOUSE LAUTRECA I MODNA ILUSTRACIJA“ koji je obranila 2018. godine pod mentorstvom doc. art, prof. lik. Kult. Helene Schultheis- Edgeler. Kroz završni rad analizom slikarstva jednog od najvećih postimpresionističkih umjetnika s prijelaza stoljeća stvorena je skupina radova koji ujedinjuju tehnike i karakter spomenutog umjetnika i modnu ilustraciju. Predstavljaju tako, za današnje doba pomalo nekonvencionalan način ilustriranja mode. Svi radovi naslikani su tehnikom ulja na platnu, kartonu ili ljepenci.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori