U neke svjetski poznate muzeje nećemo moći još neko vrijeme. Ipak, razgledati ih možemo već danas!

U neke svjetski poznate muzeje nećemo moći još neko vrijeme. Ipak, razgledati ih možemo već danas!

British Museum, London

Putovanja kao takva za mnoge Europljane, ali i ostale građane svijeta u posljednjih su nekoliko tjedana postala nemoguća misija. Riječ je o trenutnoj situaciji za koju se nadamo da će se uskoro promijeniti, no činjenica je da eksperti ovih dana intenzivno preporučaju da se ne izlazi iz zemlje, ako za to doista nema potrebe.

Osim toga, preporuka je da što više vremena provodimo kod kuće, a mi smo to dragocjeno vrijeme odlučili iskoristiti da vam damo korisne ideje kako ćete ispuniti dan fora aktivnostima. Primjera radi, baš biste danas mogli razgledati neke svjetski poznate muzeje u koje nećete moći ući još neko vrijeme. Kako? Virtualnim putem!

Virtualna tura po svjetskim muzejima

Rijksmuseum, Amsterdam

Čak 500 svjetski poznatih muzeja omogućuje da vam da posve besplatno i iz udobnosti vlastitog kauča ili fotelje napravite virtualnu turu po njima, a sve to je omogućio Google Arts & Culture, koji je ostvario ova partnerstva s muzejima i galerijama diljem svijeta. Postavi koje možete virtualno razgledati ovise od muzeja do muzeja, no većina je vrlo zanimljiva i osim izloženih djela moguće je i ‘prošetati’ po unutrašnjosti muzeja.

Učitati još
Zatvori