Velika izložba hrvatskog dizajna ove godine u online izdanju

Velika izložba hrvatskog dizajna ove
godine u online izdanju

izložba hrvatskog dizajna

Izložba hrvatskog dizajna, manifestacija je koja već 21 godinu dokumentira najbolje recentne dizajnerske projekte u Hrvatskoj, a otvara se u utorak 27. listopada i to online. Predstavit će se 294 dizajnerska ostvarenja iz protekle dvije godine, među kojima će tri biti nominirana za Veliku nagradu HDD-a, a ostali se natječu za pojedinačne nagrade i posebna priznanja u pripadajućim kategorijama.

Najvažnija dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj

Izložba hrvatskog dizajna središnja je i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja. Tu su uključeni dizajn vizualnih komunikacija i grafički dizajn, industrijski dizajn, dizajn ambalaže, dizajn prostornih intervencija i sustava, dizajn interakcija i elektroničkih medija, kritički, odnosno konceptualni dizajn, modni i odjevni dizajn itd. Osim što od 1999. godine predstavlja najbolje od profesionalne produkcije hrvatskih dizajnera, dizajnerskih studija i agencija, izložba uključuje i studentsku sekciju koja daje uvid u sva aktualna postignuća u visokoškolskoj dizajnerskoj edukaciji. O reputaciji i važnosti ovih izložbi govori i činjenica da se od 2010. održavaju u Muzeju za umjetnost i obrt, jednoj od najposjećenijih i najuglednijih muzejskih institucija u regiji.

izložba hrvatskog dizajna

Zbog okolnosti ove godine sve je online

S obzirom na posebne okolnosti uvjetovane epidemijom koronavirusa, kao i velika oštećenja koja je u potresu ove godine pretrpio Muzej za umjetnost i obrt, glavnina izložbe održat će se na novoj online platformi Izložbe hrvatskog dizajna. U Muzeju za umjetnost i obrt u studenom 2020. održat će se Izložba nagrađenih radova 19/20, uz promociju tiskanog kataloga, odnosno publikacije Pregled hrvatskog dizajna 19/20 te svečanu dodjelu Nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva. Ovdje možete vidjeti popis selektiranih radova.

izložba hrvatskog dizajna

Foto: Petra Slobodnjak, dizajn.hr

Preporuka

Zatvori