Za oko su nam zapele divne ilustracije Manshen Lo koja je ilustrirala novu knjigu Sally Rooney

Za oko su nam zapele divne ilustracije Manshen Lo koja je ilustrirala novu knjigu Sally Rooney

Prije nekoliko smo dana dobili prvi pogled na novu knjigu Sally Rooney, naše omiljene autorice koja je svojim knjigama Normal People i Conversations With Friends u nekoliko godina dobila status jedne od najaktualnijih književnica. Njezini romani donose nam intrigantane međuljudske odnose uvijek smještene u pomalo tmurno okruženje suvremenog društva. Nova knjiga Beautiful World, Where Are You zapela nam je za oko, ali ne samo zbog potpisa Sally Rooney. Sigurni smo da će u svjetskim knjižarama pažnju plijeniti zahvaljujući ilustracijama Manshen Lo, umjetnice koja je zaslužna za genijalnu naslovnicu knjige.

Pomalo nostalgični radovi inspirirani stripom

Živi i radi u Londonu, a neki od klijenata s kojima surađuje su svima dobro znani New York Times i The New Yorker, kao i Bloomberg, MTV i drugi. Kineska umjetnica prvenstveno se upustila u svijet animacije i animiranog filma, ali istovremeno je polako debljala portfolio svojih ilustracija. Oduvijek su je u crtanju inspirirali kineski stripovi i mange i većina je protagonista njezinih ilustracija azijskog porijekla.

Stil Manshen Lo idealno se slaže sa stilom pisanja Sally Rooney. Obični ljudi, smješteni u tek naizgled normalne životne situacije u kojima ima nešto što, ipak, stvara tenziju. Njezine ilustracije krase i bogate, ali do neke mjere prigušene boje zbog čega odaju pomalo retro dojam. Kako je za Wepresent platformu objasnila: “Namjerno želim stvoriti atmosferu koja je utišana i neutralna.” Baš zato koristi jednostavne linije i ne pretjeruje s detaljima, a brzo nas ipak uvlači u svoj svijet.

Često je tu i motiv prirode, ali u radovima Manshen Lo obožavamo međuljudske odnose koje komentira, pa čak i odnos koji imamo sa sobom. Bez obzira je li u fokusu toplo-hladna atmosfera koju voli prikazivati ili pojedini životni trenuci, ne sumnjamo da će njezina ilustracija nove knjige Sally Rooney dodatno lansirati istu na bestseller liste!

Foto: Manshen Lo / Instagram

Učitati još
Zatvori