U SC-u ćemo gledati sjajnu plesnu predstavu Ljudovanje
U SC-u ćemo gledati sjajnu plesnu predstavu Ljudovanje

U SC-u ćemo gledati sjajnu plesnu
predstavu Ljudovanje

U nedjelju 15. siječnja u predvorju Kina SC održat će se premijera plesne predstave Ljudovanje, koreografkinje i plesne umjetnice Ane Kreitmeyer. Predstava je to koja je trebala biti izvedena u prosincu, no zbog bolesti je bila odgođena. Na premijeru će tog datumamoći ući samo oni s pozivnicom, ali je zato izvedba 18. siječnja otvorena za ostalu publiku. 

Ljudovanje

Ljudovanje istražuje odnos živih i neživih tijela te uspostavu drugačijeg odnosa prema materijalnim objektima koji sačinjavaju naša sve artificijelnija staništa. Jedna od inspiracija za predstavu potječe iz Bestijarija antropocena, knjige koja katalogizira primjere objekata nastalih srastanjem organskih i anorganskih bića i stvari, kao i algoritamski pogonjene objekte koji sve uvjerljivije imitiraju ono što prepoznajemo kao ljudsko i živo. U tom smislu predstava postavlja pitanje prepoznatljivosti granice između živog, neživog i artificijelnog, a to čini proizvodeći ambivalentne slike međusobnih dodira živih i neživih tijela te njihovih interakcija s prostorom koji se u tom procesu mijenja.

ljudovanje-naslovna-3

Autorski tim 

Predstava je nastala u koprodukciji Teatra &TD i UO Thearte, u suradnji s UPUH-om, a autorski tim uz Anu Kreitmeyer čine još dramaturginja Nina Gojić, plesne umjetnice Anika Cetina, Ema Crnić, Antonia Dorbić i Marta Krešić, dizajner zvuka Nika Pećarina, kostimografkinja Tina Spahija, dizajner svjetla Tomislav Maglečić Magla i producentica Hana Zrnčić Dim. 

Učitati još
Zatvori