U Galeriji Kranjčar otvara se izložba ‘Umjetnički život biljaka’

U Galeriji Kranjčar otvara se izložba
‘Umjetnički život biljaka’

Izložba-biljaka_Juraj-Vuglač
Foto: Juraj Vuglač

Od danas pa do 3. ožujka, u Galeriji Kranjčar moguće je pogledati multimedijalnu skupnu izložbu ‘Umjetnički život biljaka’.

Riječ je o posljednjoj izložbi u izložbenom kvartetu – prethodne tri bile su Natura vita , U ljetnom kodu  i Intima  – što ga je Galerija Kranjčar u kustoskoj koncepciji Vanje Babića priredila u ovom pandemijskom i potresnom (ne)vremenu. Izložbe su bile tematski koncipirane, postavljajući radove zastupljenih autora odnosno autorica u aktivne formalno-sadržajne dijaloge.Na sve četiri izložbe svoje radove izložilo je ukupno 35 umjetnika i umjetnica svih generacija, od istinskih doajena i doajenki hrvatske suvremene umjetnosti, preko predstavnika srednje generacije, pa sve do onih najmlađih.

Biljke-izložba_1
IGOR EŠKINJA
Skrivajući se u odrazu, 110×90 cm, 2019.

Izložba Umjetnički život biljaka na uzorku od sedmero autora i autorica pokazuje na koje sve načine suvremeni umjetnici i umjetnice pri realizaciji svojih ideja mogu koristiti motive i sadržaje povezane s biljnim svijetom. Zastupljeni autori i autorice na ovoj izložbi su Dalibor Martinis, Željko Kipke, Damir Babić, Igor Eškinja, Ana Belošević, Igor Juran i Ela Štefanac, a njihovi radovi biljni svijet koriste na doista raznorodne načine: kao nositelja naracije, kao aktivna čimbenika inscenacije, kao generatora konceptualno osmišljene aproprijacije, kao motiv transponiran u neorgansku tvar, kao živi organizam što sudjeluje u realizaciji umjetničke akcije/intervencije te kao nepatvoreni materijal posredstvom kojega se vizualizira umjetnička projekcija. Kustos izložbe je Vanja Babić.

Izložbu je moguće pogledati večeras, od 18 do 21h, te radnim danima od 16 do 20h, sve do 3. ožujka 2021.

Učitati još
Zatvori