Lonac ponovo briljira: Pogledajte mural simboličnog naziva Polupani lončići

Lonac ponovo briljira: Pogledajte mural
simboličnog naziva Polupani lončići

Tomislav Lonac najpoznatiji hrvatski muralist, ilustrator i slikar naslikao je novi mural u Labi naziva “Polupani lončići”.

Polupani lončići

Za mural simboličnog i nostalgičnog naziva “Polupani lončići” autor kaže. “Na hrvatskom to znači nešto kao razbijeni ili slomljeni lončići. Tu smo frazu upotrebljavali u našoj igri iz djetinjstva poznatu kao igra skrivača. Tijekom igre ako bi netko primijetio da onaj koji žmiri, viri, ne broji ispravno, prozove krivo ime onoga tko se sakrio, ili pak onaj tko se u igri pravi da nije viđen i prozvan ili jednostavno ako netko vara, ne igra prema pravilima, ti ili tvoji igrači morate zavikati “POLUPANI LONČIĆI”. Ta fraza ujedno simbolizira kraj nepoštene ili pokvarene igre. Također znači resetiranje i novi početak igre koja će biti poštena i ispravna.”

Tomislav Lonac

Tomislav Lonac hrvatski je muralist, illustrator i slikar. Njegovi realistični portreti krase ulice gradova diljem svijeta (Hrvatska, UK, Italija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Švedska, Belgija, Portugal, Dubai, Kina, Sjeverna Makedonija, SAD). Izlagao je u nekim od najprestižnijih svjetskih galerija a njegovi radovi, napravljeni s tolikom preciznošću oduševljavaju i struku i publiku. Osnivač Street Art Belgium i organizator brojnih svjetskih street art festivala uvrstio je Lonca među 50 najutjecajnijih street art autora u svojoj knjizi Street Art Today: The 50 Most Influential Street Artists Today.

https://www.instagram.com/p/BynoJssn0d8

Boutique Art Fair NESVRSTANI

Mural je rađen u sklopu popratnog programa događanja Boutique Art Fair NESVRSTANI koji se održao krajem prošlog mjeseca u Laubi. Samo događanje koncipirano je kao izložbeno-prodajni program u kojem su predstavljena vrhunska umjetnička djela samostalnih umjetnika iz 12 galerija. Pod istim krovom smjestila se provjerena ponuda za kolekcionare i ljubitelje umjetnina koja predstavlja radove više od 120 umjetnika. Uz Lonca zidove su još oslikavali Miron Milić i Danijel Žeželj.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori