Tea Jurišić napravila je novi veliki mural koji izgleda predivno
Tea Jurišić napravila je novi veliki mural koji izgleda predivno

Tea Jurišić napravila je novi veliki
mural koji izgleda predivno

Ulice Ploča od prošlog su tjedna bogatije za novi veliki mural koji potpisuje nama jako draga, sada već eminentna hrvatska umjetnica Tea Jurišić. Grad Ploče dao je izrealizirati mural u suradnji s kolektivom Graffiti na gradele. Građani su, pogađate, muralom oduševljeni. 

Mural se nalazi na oko 200m2 pročelja zgrade u Nazorovoj ulici, a na njemu prevladavaju boje lokalne prirode – plava, zelena i narančasta kao boja mandarine. Izgled murala samostalno je osmislila autorica. On je autentičan, lokalan, ali s malim umjetničkim zaokretom. Tea Jurišić povezala je prepoznatljive simbole Ploča i ovog kraja – tok rijeke Neretve, agrume i kitesurfing. Kitesurferu s murala kao kite poslužila je – kriška mandarine, a kao daska – list mandarine.

tea-jurisic-mural-ploče3

„Od svih gradova u kojima sam gostovala, Ploče su na mene ostavile dojam najgostoljubivijeg i skroz sam promijenila percepciju grada kroz koji bih inače samo prošla putujući negdje drugdje. Reakcije prolaznika su bile odlične. Bili su jako znatiželjni, a čim su vidjeli prve obrise dovikivali su mi s odobravanjem što me potaknulo na produktivniji rad. Ljudi su bili fantastični, predragi… Predstavnik stanara zgrade na kojoj sam radila, Veselko i njegova žena Vesna, svaki dan su mi kuhali ručak, donosili kavu, kolače… Svi su me pitali treba li mi što, a neki nisu ni pitali nego bi samo donijeli. Osjećala sam se kao superstar! Posjetila sam još nekoliko stanara zgrade, a ovih 5 dana je prošlo prebrzo i žao mi je što je tako brzo bilo gotovo“- rekla je Tea Jurišić. 

U videu pogledajte kako je izgledao proces izrade murala.

tea-jurisic-mural-ploče - 5

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori