Pogledajte atraktivan mural novosadskog umjetnika Tonya Stara

Pogledajte atraktivan mural
novosadskog umjetnika Tonya Stara

Uvijek se razveselimo kada vidimo da umjetnici u ovim kriznim vremenima pronalaze inspiraciju i nastavljaju svojim radovima uljepšavati našu okolinu. Pogotovo se to odnosi na street art i graffiti umjetnike bez čijih bi radova ulice djelovale naprosto pusto. Osim hrvatske i svjetske scene koju redovito pratimo, umjetnici iz regije ponovo razvaljuju. Tako je na ulicama Novog Sada osvanuo novi mural kojeg potpisuje umjetnik Tony Star koji nas je oduševio.

Novosadski umjetnik Tony Star

Dizajner i umjetnik iz Novog Sada, Stefan Stanojević, umjetničkom imena Tony Star, street artom se bavi gotovo 20 godina. Iza njega je mnoštvo dizajnerskih projekata, oslikavanja zidova  vlakova, nekoliko skupnih izložbi i kako sam za sebe kaže “malo nekih sitnih priznanja”. Njegovu skromnost svakako ćemo okarakterizirati kao plus jer znamo da je uvelike poznat i van granica svoje zemlje. Trenutno mu je fokus na stvaralaštvu i razvijanju vlastitog likovnog izraza, što mu definitivno dobro ide. “Moja tehnika sprejem ne razlikuje se od drugih crtača koji su ovladali sjenčanjem u nekoj mjeri”, kaže Stefan, ali ono što ga čini autentičnim je stil. “On je rezultat spajanja (u mojoj glavi) više vizualnih disciplina na karakterističan način.” Koliko je poseban i drugačiji prosudite sami.

https://www.instagram.com/p/B2g1DKPBQnX/

Poznat hrvatskoj publici

Tony Star poznat je na hrvatskoj street art sceni a posebno se istaknuo prošlogodišnjim gostovanjem na street art festivalu Graffiti na Gradele. “GNG je brutalan. Odlična ekipa, odlična organizacija, odlično mjesto, odličan događaj, odlična energija. Stvarno sam se vratio pun pozitivnih utisaka. Ako bude prilike posjetit ću još jednom Bol za vrijeme GNG-a, jer je sve skupa prelijepo”, kaže nam Stefan.

Situacija s karantenom i planovi za dalje

U Srbiji su kao i u Hrvatskoj brojni projekti koji se vežu na ovu vrstu umjetnosti otkazani ili odgođeni. No Stefan je kao i brojni hrvatski i svjetski kolege tu situaciju iskoristio radno, i stvaralaštvo za vrijeme karantene kod njega nije potpuno stalo. Što se tiče planova za dalje Stefan nam humoristično odgovara. “Uvijek sam pesimističan, kao neka preventiva razočaranjima. Imam u planu da realiziram par nekih formata pa možda i samostalnu izložbu – ako me u međuvremenu ne udari grom hahaha. Također bih volio održati jedno/dva predavanja kao analizu vlastitog procesa rada i nekih općih tema iz vizualnih umjetnosti.”

Foto: GNG, Tony Star

Učitati još
Zatvori