Saša Šekoranja autor je ovogodišnjeg Journal Xmas Boxa
Saša Šekoranja autor je ovogodišnjeg Journal Xmas Boxa

Saša Šekoranja autor je
ovogodišnjeg Journal Xmas Boxa

Čarolija Božića je iza ugla, a svake godine kruna našeg rada je Journal Xmas Box koji nas iznova podsjeti kako umjetnost može obogatiti našu svakodnevicu i donijeti još malo te čarolije koja je potrebna da blagdani budu savršeni. Ove godine Journal Xmas Box nastao je u suradnji s velikim kreativcem, akademskim slikarom, dizajnerom i vlasnikom jednog od najljepših božićnih izloga u gradu – Sašom Šekoranjom. 

Božić inspiriran morem

Kada pahulje zabijele grad, božićne pjesme ne izlaze nam iz glave, a sve je u organizaciji najljepših dana u godini – znamo da su blagdani blizu. Ipak, česti dobro poznati motivi Božića ovoga puta ne igraju glavnu ulogu na Journal Xmas Boxu. On je ove godine inspiriran morem. Saša je na ideju “morskog” Božića došao zbog ovogodišnjeg Adventa u Rovinju, pa je to bio i motiv za njegov izlog u Dežmanovom prolazu. 

“Svake godine želimo pomaknuti granice i napraviti nešto novo. Orašari, zvijezde, borovi i bijeli Božić je nešto što je standardno i na to uvijek dobivaš, upravo zato smo ove godine odlučili napraviti nešto drugačije. Kako ove godine paralelno radim Advent u Rovinju nekako mi se more nametnulo kao inspiracija. Do sad nikad nisam zamišljao Božić na moru, pa sam zato ovaj izlog zamislio kao jedan božićni akvarij. Centar čini bor od riba, zlatnih ribica koje su tu da nam ispune sve želje.”– kaže Saša.

Šekoranja-Journal-Box-6

Logičan slijed je bio nastaviti priču i na ovogodišnjem Journal Xmas Boxu. 

“Ove godine sve što sam radio za Božić bilo je inspirirano morem, a kada sam trebao smisliti kako da izgleda Journal Xmas Box, jednostavno sam znao da prijatelji Journala moraju dobiti zlatnu ribicu koja će im ispuniti želje.” – kaže nam Saša. 

Šekoranja-Journal-Box-4

Journal Xmas Box 2022.

A kao i svake godine Journal Xmas Box očekuje se s nestrpljenjem. Sada vam ga predstavljamo u punom sjaju. Profinjen, elegantan, minimalistički, a efektan. Njime je, očekivano, zadovoljan i Saša. 

“Ja bih bi bio sretan da dobijem takvu kutiju, jednostavna sa zlatnim ukrasom. Sigurno ću je sačuvati i u njoj držati crteže, papire i bojice. Tražio sam kombinaciju boja koja bi bila elegantna i Božićna i ovo mi se činilo idealnim – sjaj zlata na sivoplavoj podlozi.”

Šekoranja-Journal-Box-7
Šekoranja-Journal-Box-8

Suradnja Saše i Journala uvijek rezultira najboljim produktima, a Journal Xmas Box ponovno je dokazao isto. 

“S Journalom sam uvijek na istoj valnoj duljini, kužimo se i volimo lijepe stvari, a onda je sve lako!”  – zaključuje Saša.

Što se nalazi u ovogodišnjem Journal Xmas Boxu i kako možete osvojiti primjerak saznajte ovdje.

Učitati još
Zatvori