Šalice keksići brenda Koshmar idealne su za vruće napitke
Šalice keksići brenda Koshmar idealne su za vruće napitke

Šalice keksići brenda Koshmar
idealne su za vruće napitke

Božićne šalice nositeljice su božićne atmosfere i često baš njih kupujemo kao božićne poklone. Kada god podignemo božićnu šalicu, uživamo u svakom trenutku blagdana. Upravo zato obožavamo one domaćih kreativaca koji nas svaki put iznova razvesele. Jedan od takvih brendova je i Koshmar koji ima novu božićnu kolekciju.

Koshmar božićna kolekcija

Božićna atmosfera već lagano kuca na vrata, a s time i ona pitanja: Što pokloniti, a da nisu opet čarape, novčanik, vesta ili vino? Šalice Keksići rađene su od earthenware gline, svaka je podignuta i obrađena na kolu, a zatim puštena da odmori i lagano otpusti nakupljenu vodu. Kad je malo došla k sebi od vrtenja dobila je i svoje društvo- male slatke keksiće! Dok se jedan kupa i uživa s vama u vašem najdražem vrućem napitku, drugi je odlučio olakšati vam ispijanje te poslužiti kao ručkica.

Koshmar keramika

“Rad s glinom postao je moj ultimativni kreativni izlaz, omogućujući mi da oblikujem sve svoje ideje u opipljive oblike ljepote. Tako, svatko tko također vidi ljepotu mojem stvaralaštvu može i sam oplemeniti svoj dom s predmetom pod potpisom Koshmar designa.” – kaže Lana Ožbolt koja stoji iza brenda Koshmar Design. Svaki proizvod napravljen je od stoneware i earhenware gline na kolu.

Tehnika oblikovanja gline na kolu zahtjeva mnogo sati rada i usavršavanja kako bi se postigao željeni oblik. Potom je potrebno na određeni način osušiti napravljene predmete tako da u tom procesu ne dođe do pojavljivanja nepravilnosti ili pucanja gline. Nakon sušenja, predmet je spreman za prvo pečenje tzv. biskvitno, na temperaturi nešto manjoj  od 1000 C°. Potom je potrebno nanijeti glazuru te ponovno peći, ali ovaj put na visokoj temperaturi- između 1100 i 1250 C°.

Svoje šalice potražite na koshmar-design.hr, a za narudžbe do 6.12. možete dobiti i popust.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori