Re:Think Festival: Sisak dobio još tri nova murala

Re:Think Festival: Sisak dobio
još tri nova murala

https://www.instagram.com/p/CB44SClgpmi/

Do sutra u Sisku traje ovogodišnje izdanje Re:Think Festival 2020 u Sisku. Ove Godine zbog specifičnosti situacije, festival je ugostio samo domaće umjetnike. Leonard Lesić, Boris Bare, Hana Tintor, ojoMAGico i Miron Milić svojom kreativnošću uljepšavaju ulice grada. Za prvi mural zaslužan je Leonard Lesić, a ovaj vikend svoje radove su završili i ojoMAGico, Hana Tintor i Boris Bare.

Leonard Lesić

Prvi od radova u sklopu festivala je mural dugoreškog umjetnika Leonarda Lesića, posvećen sisačkom slikaru Slavi Strieglu. Autor za njega kaže kako mu je jedan od dražih radova, a naziv murala „Za slikarstvo se isplati živjeti“ i više je nego simboličan.

Omar Peco
Omar Peco
Omar Peco

Hana Tintor

Mural zagrebačke umjetnice Hane Tintor krasi pročelje zgrade u ulici A. G. Matoša 8. Hana se osim ilustracijom povremeno bavi i crtanjem murala, a njezin ovogodišnji rad definitivno je osvježio staru fasadu zgrade. Stanovnike Siska tako će redovito mamiti u neke toplije morske krajeve.

OjoMAGico

Na istoj adresi, pročelje zgrade oslikala je i riječka umjetnica ojoMAGico. Ova svestrana kreativka dobro poznata u hrvatskim umjetničkim krugovima a svojim novim muralom već pri samoj izradi isto, plijenila je pažnju slučajnih i namjernih prolaznika.

Boris Bare

Re:Think Festival ugostio je i Borisa Baru. Ovaj poznati hrvatski street art umjetnik na velikom pročelju zgrade naslikao je mural naziva Must be the moon. Mural se savršeno uklopio u okolne zgrade a vjerujemo kako će dugo uveseljavati stanovnike ovog sisačkog kvarta.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori