Portugalski dizajn u modus design shopu

Portugalski dizajn u modus design shopu

Modus design shop u Tkalčićevoj 48 ostvario je uzbudljivu suradnju s dizajnerskom portugalskom scenom. Portugalski dizajn spaja iskustvo i tradiciju portugalske keramike Portugala i poznatu tehniku pletenja košara u Angoli. Sve povezuje kreirajući čudesne forme u interkulturalnom dijalogu.

Portugalski dizajn – entuzijazam i visoka kvaliteta

Entuzijazam u dizajnu i visoki zahtjevi kvalitete u proizvodnji, glavni su kriteriji koji su okupili mladu ekipu u gradu Lieria, posvećenu istraživanju materijala, oblika, odnosa i zajedničkog benefita. Iskustvo i tradicija lokalne manufakture u tome su itekako pomogli.

Suradnja dizajnera i lokalnih zanatskih majstora

U oba smjera donosi pozitivne rezultate i unaprijeđuje inovacije u lokalnoj industriji. Proizvođači i dizajneri zajedno čine tim, a neka od imena dizajnera kao npr. Eneida Lombe Tavares ili Samuel Reis, već su poznati, nagrađivani autori. Kolekcija vaza Caruma djelo je Eneide Lombe Tavares. Mlada portugalska dizajnerica angolskih korijena, oduševljava svojim jedinstvenim skulpturalnim predmetima. Tehnikom spajanja različitih materijala , spojila je tradiciju s novim tretiranjem poznatog. Samuel Reis svoju inspiraciju pronalazi u prirodi. U svojim eksperimentima s materijalima, koristi posebnu staru tehniku puhanja i lijevanja stakla u posebne kalupe, te u svojem kreativnom procesu, oblike iz prirode integrira u svoj koncept dizajna.

Više o uzbudljivoj dizajnerskoj portugalskoj sceni pročitajte na stranicama Modus Design Shopa.

Učitati još
Zatvori