Veliki uspjeh hrvatskih umjetnika u Argentini

Veliki uspjeh hrvatskih
umjetnika u Argentini

Alen i Nenad Sinkauz

Odlične dvije predstave i koncert hrvatskih umjetnika u Buenos Airesu

Nepuna dva tjedna nakon uspješne organizacije predstavljanja niza hrvatskih suvremenih umjetnika i umjetnica u Napulju, udruga Domino u okviru pilot programa Perforacija u Buenos Airesu nastavlja s aktivnostima podrške domaćim umjetnicima i njihovoj međunarodnoj vidljivosti. U Argentini prvi put nastupaju redom svi pozvani umjetnici – Ina Sladić s predstavom Ola, Bruno Isaković s predstavom Nečastive te plesnim duetom Odjednom odasvuda nastalim u suradnji s Miom Zalukar, a Alen i Nenad Sinkauz će odsvirati koncert uz vizuale Ivana Marušića Klifa. Osim razgovora s umjetnicima, program uključuje i predavanje o Povijesti političkog performansa u Hrvatskoj umjetničkog direktora Perforacija Zvonimira Dobrovića.

Ovim programom upotpunjuje se dugogodišnja međunarodna prisutnost Dominovih festivala i programa te započinje nova suradnja s argentinskom scenom. Domino je do sada svoje programe realizirao u u brojnim zemljama, među kojima su i SAD, Japan, Francuska i Grča, te su diljem svijeta odigrane brojne predstave iz Hrvatske, a o njima se pisalo u međunarodnim medijima poput New York Timesa, Huffington Posta, Financial Timesa i drugih). Program u Buenos Airesu održava se od 6. i 7. prosinca 2018. u kazališnim kućama Teatro de la Ribera i Teatro San Martin.

Program Perforacija u Buenos Airesu će biti iskorišten i za otvaranje dodatnih mogućnosti nastavka pojedinih suradnji između hrvatskih i argentinskih umjetnika. Više informacija o projektu možete saznati ovdje.

Mia Zalukar i Bruno Isaković

Učitati još
Zatvori