Zamislite da more možete ponijeti kući. Moguće je uz ove skulpture
Zamislite da more možete ponijeti kući. Moguće je uz ove skulpture

Zamislite da more možete ponijeti kući.
Moguće je uz ove skulpture

Obožavamo sukulente, a obožavamo i keramiku, a ta dva svijeta uspjela je ujediniti švedska umjetnica Eva Zethraeus. Njezine predivne keramičke skulpture često su inspirirane motivima iz prirode, a prevladavaju sukulenti te oblici koji savršeno podsjećaju na koralje.

Trajni sukulenti

Umjetnica je inspirirana jezikom prirode, ali i vlastite dualnosti. Radeći na nepravilnim oblicima tvori finalni produkt koji je savršeno oblikovan. Njezine umjetničke skulpture u različitim veličinama izložene su u brojnim galerijama diljem svijeta, a gledajući ih, često poželimo da ih imamo u svojim domovima. Kao materijal koristi porculan, ali ih radi u velikim formatima što im također daje dodanu vrijednost. Njezina izložba ’Garden of Earthly Delights’ izložena u @kaolinstockholm ranije ove godine pokazala je svu raskoš njezinih bajkovitih radova. Kombiniranjem boja i prijelazima koji potpuno imitiraju prirodu savršeno se uklapaju u svaki prostor.

Umjetnost koja mijenja pojam keramike

Skulpture isplanirane do posljednjeg detalja, svojom nevjerojatnom obradom podsjećaju na stvarne predmete, a poneke se skulpture sukulenata izgledom jako teško mogu razlikovati od pravih. Ono što definitivno čini razliku je njihova veličina. Malo koja može stati u samo jednu ruku, tako da samostalno mogu stajati bilo gdje u prostoru. Uživajte u predivnim fotografijama i zapratite ovu umjetnicu i ako se nađete negdje u blizini njenih izložbi svakako ih posjetite.

Učitati još
Zatvori