Ova umjetnica radi keramičke skulpture u obliku koralja i sukulenata
Ova umjetnica radi keramičke skulpture u obliku koralja i sukulenata

Ova umjetnica radi keramičke skulpture u
obliku koralja i sukulenata

Obožavamo sukulente, a obožavamo i keramiku, a ta dva svijeta uspjela je ujediniti švedska umjetnica Eva Zethraeus. Njezine predivne keramičke skulpture često su inspirirane motivima iz prirode, a prevladavaju sukulenti te oblici koji savršeno podsjećaju na koralje.

Trajni sukulenti

Umjetnica je inspirirana jezikom prirode, ali i vlastite dualnosti. Radeći na nepravilnim oblicima tvori finalni produkt koji je savršeno oblikovan. Njezine umjetničke skulpture u različitim veličinama izložene su u brojnim galerijama diljem svijeta, a gledajući ih, često poželimo da ih imamo u svojim domovima. Kao materijal koristi porculan, ali ih radi u velikim formatima što im također daje dodanu vrijednost. Njezina izložba ’Garden of Earthly Delights’ izložena u @kaolinstockholm ranije ove godine pokazala je svu raskoš njezinih bajkovitih radova. Kombiniranjem boja i prijelazima koji potpuno imitiraju prirodu savršeno se uklapaju u svaki prostor.

Umjetnost koja mijenja pojam keramike

Skulpture isplanirane do posljednjeg detalja, svojom nevjerojatnom obradom podsjećaju na stvarne predmete, a poneke se skulpture sukulenata izgledom jako teško mogu razlikovati od pravih. Ono što definitivno čini razliku je njihova veličina. Malo koja može stati u samo jednu ruku, tako da samostalno mogu stajati bilo gdje u prostoru. Uživajte u predivnim fotografijama i zapratite ovu umjetnicu i ako se nađete negdje u blizini njenih izložbi svakako ih posjetite.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori