Pripremamo se za prve proljetne dane: Novi hrvatski start-up ima inovativan namještaj koji će odlično izgledati na terasi
Pripremamo se za prve proljetne dane: Novi hrvatski start-up ima inovativan namještaj koji će odlično izgledati na terasi

Pripremamo se za prve proljetne dane: Novi hrvatski start-up ima inovativan namještaj koji će odlično izgledati na terasi

Svakog dana svjedočimo novim arhitektonskim ostvarenjima diljem Mediterana s ciljem pružanja ugode u odmoru i oku promatrača. S obzirom na to da gosti dolaze provesti vrijeme na otvorenom, vanjsko uređenje je izuzetno važno, a time i odabir outdoor namještaja. Izazovi u cilju poboljšanja ponude i poslovanja nameću pitanje kao napraviti pozitivnu promjenu? Kako ostaviti dojam (na gosta), biti prepoznatljiv i/ili ispravno odabrati u svojoj investiciji? Odgovori su brojni, ali neke stvari čine razliku.

Conture namještaj (8)

Inovativan namještaj

CONTURE, novi hrvatski start-up, inovativan proizvođač namještaja iz Zagreba, predstavio je svoje prve dvije linije inovativnog pokućstva za vanjsku uporabu. Izbor vrhunskih materijala i boja, kao i minimalističan dizajn aluminijskih konstrukcija (s kombinacijama prirodnog kamena) čini razliku u smjeru luksuza i uživanja, vjerujući da i domaći dizajn može ponuditi najbolje.

Jedno od ključnih načela po kojima su proizvedene kolekcije CONTURE branda – QUBIQ i CHILLERO – je održivost okoliša kroz pristup DFE – design for enviroment što podrazumijeva pomno praćenje utjecaja na okoliš proizvoda kroz njihov čitav životni ciklus. CONTURE stoga uzima u obzir ekološki karakter procesa proizvodnje, mogućnosti recikliranja, dugotrajnost ili prenamijene materijala te jednostavne zamjene površinskih navlaka, razmatrajući cjelokupni životni vijek proizvoda.

Conture namještaj (9)
Conture namještaj (10)

Poseban dizajn i ekološki pristup

CONTURE namještaj, iz razloga posebnog dizajna i ekološkog pristupa, spada u proizvode višeg cjenovnog ranga, služeći ne samo fizičke potrebe svoga korisnika već pružajući i mirnu savjest uživanja u nečemu što poštuje okolinu kojoj pripada i iz koje je poteklo.

Svjež, inovativan, s čistim linijama i elegantnom ergonomskom jednostavnošću samo onoga što je potrebno, CONTURE se svojom posebnošću i originalnošću predstavio i na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku (26. rujna – 1. listopada 2023.) oduševivši posjetitelje zaokruženom filozofijom nenametanja i udobnosti.

Conture namještaj (13)

Zagreb Design Week je pokazao sve veći interes javnosti i struke za arhitekturu uređenja doma. Conture je svojim upečatljivim namještajem uspio privući veliku pozornost dizajnerske scene, što još jednom potvrđuje ispravnost fokusiranja na inovativna dizajnerska rješenja domaćih ruku i pameti.

Conture namještaj (1)

Planovi…

Gledajući unaprijed Conture ima ambiciozne, ali realne planove za širenje. Prvi cilj mu je  razviti i predstaviti nove kolekcije vanjskog namještaja. Osim toga ozbiljno istražuje opcije upuštanja u druga područja industrijskog dizajna, što bi u budućnosti moglo donijeti još zanimljivih priča. Svi koje zanimaju te priče, ali i opći trendovi u svijetu dizajna i namještaja, mogu ih doznati prateći Conture na društvenim mrežama. Conture je mjesto gdje se slavi kreativnost, njeguje održivost i podupire lokalna izvrsnost u dizajnu.

Conture namještaj (12)
Conture namještaj (11)

Raznolik izbor

Trenutni potpis Conturea je monokromatski odabir boja materijala, ali zapravo nude raznolik i bogat izbor boja koji kupcima pruža fleksibilnost. Po želji se mogu bojama stopiti s prirodom oko sebe, ali jednako tako mogu odabrati intenzivne boje koje će stvoriti upečatljiv kontrast i učiniti namještaj središnjom točkom u prostoru.

CONTURE proizvodi su djelo hrvatskih dizajnera, proizvedeni prema najvišim standardima i dostupni u raznim varijacijama prema izboru naručitelja. Više o proizvodima možete naći na: www.conture.hr

Conture namještaj (5)
Conture namještaj (2)

Foto: CONTURE

Učitati još
Zatvori