Dođite danas u Laubu na oslikavanje murala

Dođite danas u Laubu na oslikavanje murala

Uz bezbroj događanja u gradu ovaj vikend, još nam je jedno zapelo za oko. U preuređenom dvorištu Laube – Kuće za ljude i umjetnost, danas se održava super program. Dođite na chillanje i pratite live oslikavanje murala poznatih hrvatskih street art umjetnika Lonca, Mirona Milića i Danijela Žeželja.

Oslikavanje murala u Laubi

Subota u gradu i razna kulturna događanja ono su što nam je najviše falilo u periodu izolacije. Život se polako vraća u grad, pa svakako iskoristite priliku i dođite u Laubu. Od 12 sati u dobroj atmosferi uz dj set, umjetnici će oslikavati zidove muralima. Dođite, popričajte s njima i popijte piće na preuređenoj terasi.

MIRON MILIĆ

Miron Milić akademski je slikar, grafičar, ilustrator i street artist, koji se osebujnim radovima nametnuo u jedno od najvažnijih imena domaće (street) art scene. Na tragu priče o igri koja se veže uz identitet Laube, Miron Milić je 2013. godine u dvorištu Laube oslikao mural na kojem je središnji lik dijete i posljedica dječje igre – ozlijeđena koljena. Vizual je popraćen uobičajenim segmentom njegova rada – kratkim autorskim tekstom: „Igrali smo se rata jer je bilo zdravo da smo što više na zraku…“. Mural je naknadno uklonjen, ali će danas ponovno biti oslikan u dvorištu Laube.

DANIJEL ŽEŽELJ

Danijel Žeželj je strip autor, animator, ilustrator i grafički dizajner međunarodnog ugleda. Autor 25 grafičkih novela i 6 animiranih filmova, a stripove i ilustracije objavljivao je s izdavačima DC Comics/Vertigo, Marvel Comics, Dark Horse, The New York Times Book Review, Harper’s Magazine, Grifo Edizioni, Hazard, Dargaud, itd. U svom će prepoznatljivom stilu oslikati murale na dvije trafostanice postavljene u Laubinom dvorištu.

LONAC

Lonac, iznimno cijenjen regionalni street art autor poznat po hiperrealističnim radovima, 28. je svibnja započeo svoj najveći zagrebački mural u dvorištu Laube kao najavu za Boutique Art Fair Nesvrstani (18.-21. Lipnja 2020.) kada će mural biti dovršen.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori