Muralima na zagrebačkoj Opatovini pridružio se i novi “Badezimmer”

Muralima na zagrebačkoj Opatovini
pridružio se i novi “Badezimmer”

Muralima na zagrebačkoj Opatovini ovaj vikend pridružio se i novi “Badezimmer”. Opatovina konačno izgleda kako i priliči parku u samom centru gradu. Stotine metara oslikanih zidova potpisuju četvorica hrvatskih umjetnika – Smelly Feet, Erol Sjajni, Boris Bare i Afrika čija je želja bila ranjenome gradu pokloniti nešto lijepo.

Badezimmer – novi u nizu murala

Na inicijativu umjetničkog projekta Art park, četvorica su umjetnika poželjela Zagrebu i zajednici, u ova epidemijom i potresom pogođena vremena, darovati nešto lijepo. „Kako je cijela kulturna scena ugašena, a mi smo ostali bez poslova i s viškom materijala u rukama, odlučili smo s puno entuzijazama oslikati i urediti park Opatovina. Željeli smo unijeti barem malo boje i veselja u svakodnevicu našeg ranjenoga grada”. Izjavio je ovim povodom Boris Bare. Postojećem „Guliveru” iz 2016. (Dominik Vuković i Boris Bare) tako su se pridružili radovi „I park je nekome doma”, „Zagreb Flowers of Life” i „No Pasa Nada”, koje u suradnji potpisuju Afrika i Boris Bare. Smelly Feet i Erol Sjajni u svom su prepoznatljivom stilu oslikali „Onaj dan kada je tigar pao preko vulkana”. Novi mural “Badezimmer” djelo je Bareta i Afrike.

Inicijativa Art parka

Projekt Art park pokrenut je u ljeto 2016. kao inicijativa revitalizacije gradskih parkova umjetnošću te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba. Tada je skrivena zelena oaza u Tomićevoj ulici postala centralno okupljalište ljubitelja svih vrsta umjetnosti. Nakon tri iznimno uspješne godine na spomenutoj lokaciji Art park je 2019. godine svoje djelovanje proširio uredivši parkić na Martinovki. Nakon toga je svoju višemjesečnu umjetničku karavanu preselio u park Ribnjak. Upravo na toj lokaciji čeka ovogodišnje jubilarno peto izdanje. S obzirom na izvanredne okolnosti i neizvjesnost trajanja epidemioloških mjera, točan datum početka organizatori još uvijek ne mogu potvrditi.

Foto: Instagram, Ernest Mazarekić

Učitati još
Zatvori