Naš umjetnik Nikola Faller ponovo oduševio predivnim radovima u pijesku
Naš umjetnik Nikola Faller ponovo oduševio predivnim radovima u pijesku

Naš umjetnik Nikola Faller ponovo oduševio
predivnim radovima u pijesku

Nikola Faller umjetnik je koji stoji iza neprofitne umjetničke eko organizacije Slama Land Art, koja je zaslužna za prekrasna umjetnička djela koje često gledamo u pijesku na plaži na ušću Neretve ili u lišću u osječkim parkovima. Nedavno je svoja umjetnička djela stvarao na pješčanim plažama Albanije u sklopu LAS FESTIVAL u Viluni laguni. Dok uživamo u ovim predivnim radovima s nestrpljenjem očekujemo nove radove i u Hrvatskoj, jer upravo danas počinje SAN Festival – Sand art Neretva, pa ćemo i idućih dana svjedočiti predivnim muralima u pijesku na samom jugu Hrvatske.

Umjetnost bez premca

Njegovi fantastični geometrijski oblici, savršena preciznost i upornost daju rezultat koji kada gledamo iz zraka ostavlja bez daha. Ovakva djela koja su istovremeno toliko moćna, a toliko prolazna, pokazuju nam svu moć umjetnosti. Njezine uzvišenosti, kompleksnosti i jednostavnosti. Njihova vječnost je u djeliću vremena od vala do vala, a opet njihova ljepota u nama ostavlja dubok trag. Možda je još i ljepše uživati u ovim prizorima kada znamo da će oni ovdje trajati još jako kratko.

Nikola Faller

Nikola Faller svojim umjetničkim radovima konstantno oplemenjuje otvorene prostore, kako u Hrvatskoj, tako i van granica lijepe naše. Veselimo se njegovim novim umjetničkim djelima koja ćemo ovih dana ponovo gledati na Neretvi, ali i u kontinentalnoj Hrvatskoj kada prava jesen pokuca na vrata. Do tada uživajte u ovim prizorima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori