U MSU-u se otvara samostalna izložba Mirona Milića

U MSU-u se otvara samostalna
izložba Mirona Milića

U Muzeju suvremene umjetnosti, u utorak, 20. studenog 2018., u 19 sati, zajavnost će se otvoriti izložba naziva Kongres sjena umjetnika Mirona Milića, dok kustosku koncepciju potpisuje kustosica Ivana Kancir.

Miron Milić: Kongres sjena

U novom ciklusu radova Miron Milić zaokupljen je imaginarijem vojnih odora. Nastavlja vizualno istraživanje započeto motivom vojničke kape te uključujući u piktogramski niz i uniforme i odlikovanja tematizira strukturu staru koliko i sama povijest. Uniforme kao ostaci prošlosti, ali ujedno i vrlo čvrsti postojani svjedoci sadašnjosti neminovno u autorovom kompozicijskom kontrapunktu izmiču uvriježenim definicijama. Ljudska fascinacija pojavnošću i prošlošću vizualizirana kroz odore uspostavlja ovdje dijalog sa sjenama kao predodžbama ljudskog nepostojanja.

Prošlo je čak godinu dana od posljednje dvije Mironove izložbe (Pula i Zagreb) i preko godinu i pol od nagrade Porin za najbolje likovno oblikovanje 2017. koje je osvojio za rad za album Tijelo grupe Elemental (u suradnji s Dušanom Jungićem) tako da je ovaj kraj 2018. godine već krajnje vrijeme za izložbu radova ovog iznimnog umjetnika. A Muzej suvremene umjetnosti Zagreb pokazao se kao odlično mjesto.

Izložba Kongres sjena definitivno se ne propušta i otvorena je za javnost do 9. prosinca 2018. godine.

Učitati još
Zatvori