Murali na cesti novi su zagrebački hit: Upravo je osvanuo još jedan u Ilici
Murali na cesti novi su zagrebački hit: Upravo je osvanuo još jedan u Ilici

Murali na cesti novi su zagrebački hit:
Upravo je osvanuo još jedan u Ilici

Novi tepisi, oni malo trajniji i izdržljiviji osvanuli su ovih dana na podu u prostoru Kleti, revitaliziranog prostora u dvorištu Ilice 73, nasuprot Britanca. Prva je to u nizu akcija kojima je plan oslikati cijelo dvorište, ali i unijeti kulturu u zagrebačku svakodnevicu.

klet murali6
klet murali9

Atelijer Klet

Atelijer Klet je namijenjen održavanju izložbi, radionica, buvljaka i raznih filmskih projekcija. U sklopu Artupunkture predstavit će se različitim projektima: izložbom plakata i fanzina izrađenih sitotiskom, otvorenim vratima atelijera, otvorenjem tiskare, radionicama tiska uživo i koncertom. Osim izložbe plakata i fanzina sitotiskom posjetitelji će moći razgledati novoosnovani studio za sitotisak i risotisak te dobiti uvid u dijelove procesa pripreme tehnike sitotiska. Izloženi radovi nastali su posljednjih nekoliko godina samoizdavačkom aktivnošću kolektiva Smak Press i suradnji s lokalnim umjetnicima kao što su Jutarnja šetnja, Vedran Štimac, Tearz Drop, Apolonija Lučić, Agata Lučić, Filip Pilj, Boris Bare, Rudolf Crnko i kolektivima kao što su Cirkorama, Cirkobalkana i Doomstown Records.

klet murali5

Cilj izložbe je promicanje načela Uradi sam (DIY) i samoizdavaštva. Uz izložbu bit će predstavljeni i najnoviji radovi i fanzini koje će posjetitelji moći kupiti na umjetničkom sajmu u dvorištu galerije. Događanje će obilježiti i koncert Pseće plaže koji će publici predstaviti svoj novi album. Cijelo događanje održat će se 21. listopada.

klet murali3
Učitati još
Zatvori