Odmah smo se zaljubili u ove minijaturne keramičke vaze “Tiny vases”

Odmah smo se zaljubili u ove minijaturne keramičke vaze “Tiny vases”

Minijature obožavamo u kojim god oblicima da dolaze, a ove male keramičke vaze osvojile su nas na prvu. Izrada keramičkih predmeta posebno je zahtjevna, ali i vrlo kreativna. Ova nizozemska umjetnica odlučila se na malo drugačiji pristup i umjesto uobičajenih “normal size” keramičkih predmeta, izrađuje one minijaturne za koje je potrebno puno više strpljenja i vremena. Rezultat su preslatke mini vaze koje će svakom minimalističkom interijeru dati onaj poseban touch.

Tiny vases

Već je dobro poznato da si ne možemo pomoći kada je u pitanju kreativan rad različitih domaćih i stranih umjetnika. Osim što sve predmete odmah poželimo, potiču nas na razmišljanje o vlastitom kreativnom izražavanju i otkrivanju novih hobija. U ove male vaze ne možete smjestiti velike i raskošne cvjetne aranžmane, ali zato će u njima sjajno pristajati male grančice poljskog cvijeća ili pak listovi s vaših zelenih biljaka. Pastelni tonovi, točkice i razni geometrijski oblici ove minijature čine posebno slatkima.

Keramičke minijature

U vrijeme pandemije mnogi od nas okrenuli su se vlastitom stvaralaštvu u svim mogućim pogledima, pa je tako i ova stara vještina ponovo postala jako popularna među mlađim generacijama. Izraditi nešto svojim rukama i tom predmetu dati funkciju poseban je osjećaj, a vježbanje strpljenja u ovim za psihu izazovnim vremenima, višestruko je korisno. Možda vas ovaj Instagram profil inspirira i poželite raditi na svom novom hobiju, a možda vam se samo kao i nama svidi i ove ćete predmete htjeti imati doma.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori