Kako izgleda festival Burning man pogledajte na izložbi fotografija u Botaničaru
Kako izgleda festival Burning man pogledajte na izložbi fotografija u Botaničaru

Kako izgleda festival Burning man pogledajte na izložbi fotografija u Botaničaru

Do 2.12.2022. u baru Botaničar (Trg Marka Marulića 6) postavljena je izložba “Homecoming” autorice Marine Benković.

Boraveći na ovogodišnjem festivalu “Burning Man” u pustinji Black Rock (Nevada, USA), Marina kroz fotografije prikazuje ovaj utopijski svijet, grad i zajednicu koji nastaju za potrebe održavanja festivala. Sanjive fotografije prikazuju pustinju, planine, avanturiste koji žive slobodu samoizražavanja i nevjerojatne umjetničke instalacije po kojiima je Burning Man poznat.

Leave no trace

Po završetku festivala, grad koji je izgrađen u potpunosti nestaje. Leave no trace je najvažnije pravilo ovog festivala kojeg polaznici i organizatori strogo poštuju. Upravo to čini ovaj festival svake godine potpuno jedinstvenim iskustvom koje privlači ljude širom svijeta. Ova limitirana serija fotografija je dostupna za prodaju. Za više informacija javite se privatnom porukom na instagram profil @makinight ili na email marina@endlessnowheres.com.

Marina Benković

Marina Benković rođena je u Labinu, a prije pronalaska stalne adrese u Zagrebu, živjela je u raznim dijelovima svijeta:od SAD-a, Francuske, do Italije gdje je studirala na Tršćanskom fakultetu za prevoditelje i tumače. Više od 10 godina radi kao freelance turistički pratitelj, pa je najveći dio vremena na putovanjima, savršenom okruženju za njen istraživački duh i neizmjernu ljubav prema impresivnim krajolicima. Krajolici su najčešći motivi njezinih fotografija koje je počela skupljati kao dio svojevrsnog putopisnog vizualnog dnevnika.

Završila je intenzivni New York Institute of Photography – Professional Photography Course i tečaj fotografske agencije Magnum, Alec Soth: Photographic Storytelling, te Chris Burkardov – Business of Photography. 2018. g. sudjeluje u grupnoj izložbi „Ja sam…“ u Krku, a 2019. g. održava se njezina prva samostalna izložba INNER LAND(e)SCAPES u café galeriji Lav u Zagrebu. 2021. g. pohađa školu umjetničke fotografije Drugi Kadar, a završni radovi objavljeni su u tiskanoj publikaciji. Iste godine njen radje objavljen u publikaciji Make it Red, kreativne agencije Beex Project iz Berlina.

Učitati još
Zatvori