Ove betonske teglice idealan su poklon svima koji vole biljke
Ove betonske teglice idealan su poklon svima koji vole biljke

Ove betonske teglice idealan su poklon
svima koji vole biljke

Do Božića nam je ostalo malo više od tjedan dana i možemo reći da one najveće i najvažnije pripreme tek počinju. Ako želite izbjeći onu najgoru blagdansku gužvu sad je idealno vrijeme da promislite o poklonima koje još trebate pribaviti. No kako odabrati onaj pravi za nama drage osobe? Poklonite im ono u što je utkano vrijeme i ljubav i svi će vam na tome biti jako zahvalni. Hrvatska dizajnerska i kreativna scena posljednjih nekoliko godina buja i upravo su njihovi radovi često jako dobar izbor ako želite pokloniti nešto handmade i od srca. Jedan od takvih brendova je i Lument. Njihove teglice za cvijeće izrađene od betona pravi su minimalistički slatkiš kojeg svaka ljubiteljica biljaka naprosto mora imati u svojoj kolekciji. 

Betonske teglice za biljke 

Biljke su nezaobilazne u našim interijerima jer osim što izgledaju dobro, čiste zrak i pozitivno utječu na naše raspoloženje. Ovom prvom, estetskom faktoru, uvelike pripomaže u kakve smo ih teglice smjestili. Kako veliku važnost pridajemo domaćem dizajnu, ali i odabiru materijala – cement kao materijal nameće se kao idealna opcija koji u kombinaciji s drugim materijalima kreira beton lijepog i jednostavnog izgleda. Lument je brend koji se bavi upravo izradom betonskih tegli za cvijeće. Iza brenda stoje dvije kreativke i prijateljice Ivana i Ina. Ljubiteljice prirode i svega što ima veze s biljkama, ekonomistice po struci iz ljubavi i fascinacije bave se i građevinom. Na ideju osnivanja brenda došle su slučajno na letu za Edinburgh i tako je sve krenulo. 

“Naša strast prema biljkama i naše sudjelovanje u brojnim radionicama o biljkama i naša stručnost u građevinskoj industriji potaknuli su naš interes za proizvodnju proizvoda koji sve to objedinjuje. Odmah smo znali da svoju strast i hobi trebamo spojiti s poslom i tako smo došli na ideju stvaranja od glavnog građevinskog materijala, a to je cement.”

U Lumentu se sve radi samostalno, od dizajna, izrade silikonskih kalupa, potrebne betonske smjese do završnog brušenja i finiširanja krajnjeg izgleda teglica. Upravo to čini ove teglice posebnima.

Zašto ne biste od betona napravili žardinjere koje pristaju svakom interijeru i eksterijeru zbog svoje jednostavnosti i elegancije, ali istovremeno i zbog svoje nesavršenosti koja beton čini tako posebnim i jedinstvenim? Jedan od naših glavnih ciljeva je doista istaknuti ljepotu nesavršenosti zbog sirove i nepredvidive teksture betona, što svaki proizvod čini vrlo osebujnim i rijetkim. Upravo zato svakoj tegli dozvoljavamo da bude različita i unikatna što i je na kraju njena najveća posebnost. Isto tako, svaki beton zahtijeva njegu i pažljiv odabir materijala te u samom procesu proizvodnje veliku važnost pridajemo trajnosti i čvrstoći materijala, što su ključne komponente svih naših teglica. Spektar boja smo također suzile upravo zbog ljepote jednostavnih boja koje pristaju svakom prostoru. I da zaokružimo cijelu priču našeg brenda, odlučile smo samostalno izrađivati kalupe što je bila velika odluka i izazov, ali i velika želja da unutar svake teglice možemo imati utisnut logo Lumenta” – kažu nam Ivana i Ina.

Idealan poklon za Božić 

U ponudi su za sada dvije veličine i dva oblika teglica koje dolaze u 3 boje (prljavo bijela, svijetlo siva i tamno siva) – essential kolekcija, a u izradi su nove dvije kolekcije kao i dodatne dvije veličine. Možete ih naručiti preko Lument web shopa, ali i u dva dućana Friškoteka i Hortiart. Požurite po idealan poklon koji stiže u lijepom pakiranju idealnom za ispod jelke. 

Foto: Lument

Učitati još
Zatvori