Nasipom prema Hreliću naziv je novog murala maestralnog umjetnika Lonca
Nasipom prema Hreliću naziv je novog murala maestralnog umjetnika Lonca

Nasipom prema Hreliću naziv je novog
murala maestralnog umjetnika Lonca

Along the Embankment ili Nasipom prema Hreliću je na neki način prvi mural u nizu koji prati temu ovog zagrebačkog sajma, a kojem je autor zagrebački umjetnik Tomislav Lončarić Lonac. Lonac ga je nacrtao u francuskom gradu Grenobleu u sklopu @grenoblestreetartfest.

Grenoble Street Art Fest

@grenoblestreetartfest je festival u francuskom gradu Grenobleu koji već deset godina okuplja muraliste iz cijelog svijeta koji rade umjetnička djela na fasadama ovoga grada. Do sada je grad dobio više od 400 murala, a autori su mahom najpopularniji umjetnici ovog žanra. I naš Lonac se naravno našao među njima, i to po drugi put. Prvi puta Lonac je tamo crtao još 2017. kada je festival bio mlad. Sada s ponosom mogu reći da se prometnuo u najvažniji takav festival u Francuskoj. Ove godine sudjelovalo je preko 30-ak umjetnika, među kojima su sjajna imena poput smugone, pichiavo, Fintan Magee i brojni drugi.

Hrelić serija

Prije ovog murala, Lonac je na DUK festivalu u Čačku započeo ediciju murala vlastitih fotografija s popularnog zagrebačkog buvljaka Hrelića. Živopisni likovi, situacije, predmeti, nesvakodnevni detalji u nedjeljnoj svakodnevici zabilježeni su budnim okom ovog umjetnika i moći ćemo ih vidjeti u velikim formatima na raznim fasadama diljem svijeta, čemu se itekako veselimo. Loncu velike čestitke, a vama želimo da uživate u pogledu na još jedno veliko djelo ovog sjajnog hrvatskog umjetnika.

mural-lonac2
mural-lonac1
Učitati još
Zatvori