Sutra se otvara nova izložba odličnog ciklusa ‘Ispred igrališta – šalji dalje’

Sutra se otvara nova izložba odličnog ciklusa ‘Ispred igrališta – šalji dalje’

MAtija-Smuk2

Izložba Praznina, umjetnika Matije Smuka

U drugoj izložbi unutar ciklusa „Ispred igrališta – šalji dalje“ predstavljen je rad Ivane Bajcer – „Imaginarni svjetovi“. Ivana je za sljedeću izložbu „ispred igrališta“ odabrala Matiju Smuka čija će serija fotografija pod nazivom „Praznina“ biti postavljena u prostoru Bistroa Lauba od petka 12. siječnja do srijede 24. siječnja 2018.

„Nakon 15 godina ponovno ulazim u prostor u kojem je zarobljeno sjećanje koje imam na mog djeda i trenutke koje sam proveo s njim. Prolazeći kroz prazne prostorije vraćaju mi se mirisi koji su nekada oživljavali taj prostor. Te prostorije nikada neće graditi nove uspomene. Moji vidljivi „podsjetnici“ na djetinjstvo i druženja s djedom interferiraju s kasnijim nesporazumima i neriješenim problemima u obiteljskim odnosima. Zapuštena i zanemarivana kuća suprotstavlja se punini sjećanja.“  – Matija Smuk

Matija-Smuk-3

Matija Smuk rođen je 1994. godine u Zaboku. Završio je srednju školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, smjer multimedijski tehničar. Student je prve godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na skupnim izložbama Arts & sh*t, Koprivnica, 2017. i u Gimnazija Frana Galovića, Koprivnica, 2017. Radio je i kao snimatelj na video spotovima i filmovima.

Ciklus izložbi Šalji dalje – ispred Igrališta zamišljen je kao pop_up izložbi u malom prostoru Bistroa Lauba (ispred ulaza u veliku dvoranu – „Igralište“). Izložbe nisu klasičnog formata, nemaju vrijeme otvorenja, već se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se pogledati svakim radnim danom od 9 do 23 sata te subotom od 11 do 23 (rado vrijeme Bistroa Laba). Umjetnici čija je izložba postavljena biraju sljedećeg autora čija će izložba biti postavljena nakon 14 dana (Šalji dalje). Nakon ciklusa od 5 izložbi Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus. Cilj projekta je otkrivanje i promocija umjetnika mlađe generacije i različitih strujanja u današnjoj suvremenoj umjetnosti koje mogu postati uvertirom za veće umjetničke projekte.

MAtija-Smuk-1

Matija-Smuk4

Učitati još
Zatvori