Kuća Klajn divan je kulturni projekt u srcu Zagorja

Kuća Klajn divan je kulturni
projekt u srcu Zagorja

Kuća Klajn, smještena u centru Klanjca jedinstveni je prostor boravka, kreacije i izvedbe namijenjen umjetnicima, kreativcima, tražiocima i zajednici, izvan dinamike velikog grada. Zgrada je godinama imala razne namjene, od kina, škole i hotela, a sada je dobila mogućnost postati pravi kulturni centar koji slavi umjetnost. Vlasnici i vrijedna ekipa okupljena oko projekta na kući rade punom parom već neko vrijeme, a sada su pokrenuli i kickstarter kampanju kako bi prikupili novac za obnovu i opremanje multifunkcionalne dvorane u Kući Klajn.

Kuća Klajn

Umjetnička rezidencija Kuća Klajn je jedinstveni inkluzivni prostor boravka, kreacije i izvedbe. Pozicija kuće jamči mir i osigurava mogućnost definiranja vlastitog ritma rada. Rezidencijalni prostori su smješteni na prvom katu, a prizemlje s multimedijskom dvoranom i kućnim predvorjem/dnevnim boravkom će biti usmjereno prema izvedbi i susretu Kuće i zajednice. Tavanski prostor bit će prostor kreacije s prostorima za rad, sastanke, seminare i konferencije s istraživačkim tendencijama u umjetnosti i radu pojedinaca na poboljšanju kvalitete života. Radni prostori omogućavaju mjesto susreta, istraživanja, razmjene znanja, stvaranja kreativnih procesa unutar dramskog, izvedbenog, likovnog, književnog, glazbenog i audiovizualnog izričaja ostavljajući mogućnost spajanja profesionalnog i amaterskog, lokalnog i međunarodnog, gostiju i domaćina.

Kickstarter kampanja za obnovu kina

Plan je da dvorana nekadašnjeg kina Martin postane dvorana za izvedbe, probe, filmske projekcije, edukativne programe, treninge i seminare, a služit će korisnicima Kuće i lokalnoj zajednici. Zbog toga su lansirali kampanju u kojoj žele prikupiti $ 57,000 za obnovu i opremanje multifunkcionalne dvorane. Svaka donacija je važna, a kako se uključiti potražite na linku.

Foto: Hous of Klajn

Učitati još
Zatvori