U Berlinu je osvanuo grafit inspiriran koronavirusom, a njegove fotografije obišle su svijet

U Berlinu je osvanuo grafit inspiriran koronavirusom, a njegove fotografije obišle su svijet

U vrijeme pandemije korona virusom ni umjetnici u svojim inspiracijama nisu imuni na situaciju. Diljem svijeta stvaraju se nova umjetnička djela te se definitivno možemo reći stvara jedan novi pravac, barem tematski. Osim umjetnika koji svoje djela prenose na platno i papir u svojim ateljeima, ulična umjetnost također nosi snažnu poruku. Prije nekoliko tjedana u Mauer parku u Berlinu, na originalnom dijelu Berlinskog zida osvanuo je korona virus grafit. Razgovarali smo s autorom.

Korona virus grafit, Mauer park Berlin

Svijet je obišla fotografija iz berlinskog Mauer parka inspirirana korona virusom. Autor je street art umjetnik, Novozelanđanin s berlinskom adresom bulky_savage. S obzirom na to da se u Mauer parku crta svaki dan, uobičajeno je da je prosječno trajanje jednog graffita na zidu poprilično kratko. Razgovarali smo s umjetnikom i pitali ga kako izdržava izolaciju

Svakodnevno crtanje

https://www.instagram.com/p/B0jgkYVi78T/

“U izolaciji sam već nekoliko tjedana i minimalnim kratkim šetnjama pokušavam si kratiti vrijeme da doslovno ne poludim. Inače, kada krenu ovako lijepi dani redovito s prijateljima crtam po Mauer parku ali s obzirom na trenutnu situaciju to smo sveli na minimum. Iako stvaram i unutar vlastitog ateljea, crtanje po zidovima mi je jednostavno poriv kojeg ne mogu izbjeći. Tako sam prilikom jedne šetnje do zida došao na ovu ideju, napravio skicu u glavi i nacrtao zid. Također pjesme mi je bila u glavi već nekoliko dana, pa se sve jednostavno posložilo.” Rekao nam je B.S.

Učitati još
Zatvori