U Zagrebu predstavljena knjiga Blackbook Croatia koja donosi najbolje od hrvatske graffiti scene

U Zagrebu predstavljena knjiga Blackbook Croatia koja donosi najbolje od hrvatske graffiti scene

„Blackbook Croatia“, knjiga u kojoj su po prvi put objedinjeni radovi gotovo cjelokupne hrvatske graffiti scene sinoć je predstavljena ispred KGZ Knjižnice Marina Držića. Knjigu , koja je svojevrsni hommage ljudima koji su na početku stvaranja scene crtali, crtačima koji su trenutno aktivni da se predstave svojim radovima, ali i poticaj i ideja za razvitak individualnog stila svim budućim crtačima grafita, predstavio je urednički tim Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić te Željka Miščin.

Tom prilikom, urednički tim izjavio je: „Nakon gotovo godinu i pol dana od početne ideje danas s ponosom možemo predstaviti knjigu s kojom smo vrlo zadovoljni jer je u njoj okupljeno preko 90% ljudi koji se bave ovim specifičnom granom umjetnosti. U knjizi se nalaze radovi 192 umjetnika ulične umjetnosti iz Hrvatske, a zanimljivo je da je svaka stranica unikatna i posebna na svoj način, od skica izvučenih samo olovkom do full color stranica obojanih markerima, vodenim bojama i drugim slikarskim tehnikama.“

Na sam dan promocije knjige, u KGZ – Knjižnici Marina Držića, otvorena je i izložba originalnih skica koje su autori sakupili kroz rad na knjizi, a budući da su izloženi u samom izlogu, u njima ćete moći uživati i izvan radnog vremena knjižnice. Željka Miščin, koordinatorica KGZ – Knjižnice Marina Držića izjavila je da je jako sretna da se promocija knjige održala u knjižnici Marin Držić, budući da s grafiterima surađuju već godinama, organiziraju njihove izložbe i sa znatiželjom prate i podržavaju hrvatsku graffiti scenu.

Promociji su prisustvovali mnogi zaljubljenici u graffiti umjetnost, a održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera. „Blackbook Croatia“ može se nabaviti u VBZ knjižarama, Rockmark knjižari i na graffitishop.hr od danas (26.1.) po cijeni od 250kn.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori