Juha studio iz Ljubljane radi originalne božićne ukrase
Juha studio iz Ljubljane radi originalne božićne ukrase

Juha studio iz Ljubljane radi
originalne božićne ukrase

Ovog ćemo prosinca pratiti domaće i regionalne male poduzetnike i njihove ideje ukrasa za blagdane. Svake godine izlaze limitirane kolekcije, kako božićnih ukrasa, tako i keramičkih predmeta. Za oko su nam tako zapeli zanimljivi radovi Juha studija – galerije, dućana kreativnog studija smještenog u Ljubljani. 

Juha keramika 

Bojana je pokrenula Juha studio 2017. nakon što se iz Beograda preselila u Ljubljanu. To je oboje, intimni radni prostor i mala galerija. Ovdje proizvodi ograničena izdanja kamenog i porculanskog posuđa, skulptura i crteža. Ponekad pomno promišljene, ponekad spontane, ali uvijek maštovite, Juhine zdjele, šalice ili tanjuri nepogrešivo izražavaju osobnost i stil svoje autorice Bojane.

Izložene skulpture i crteži poput su prozora u njezin unutarnji kreativni svemir, zamršen linijama, figurama i taktilnim izrazima. Juha se razvija i raste, a posebno uživa u suradnji s arhitektima, ilustratorima, malim i velikim studijima te ateljeima kojima je keramika polje kreativnog istraživanja.

 Blagdanska kolekcija 

Među brojnim zanimljivim predmetima koje izrađuje ovaj studio, blagdanska kolekcija nam je posebno zapela za oko. Ako se ovoga Božića odlučite na malu drugačije ukrase, otkačenije i opuštenije predmete, zavirite na njihov Instagram profil. Još uvijek stignete naručiti, tako da vam sve stigne na vrijeme – prije blagdana.

Učitati još
Zatvori